Spekulaatioille venäläistähti Jevgeni Kuznetsovin ensi kauden seurasta ja liigasta lyötiin piste viime yönä Suomen aikaa.

NHL-seura Washington Capitals löi pöytään sellaisen pahvin, josta Kuznetsovin oli mahdoton kieltäytyä: kahdeksan vuotta, yhteensä 62,4 miljoonaa dollaria. Tämä tarkoittaa peräti 7,8 miljoonan dollarin vuosipalkkaa. Sopimuksen synnystä uutisoi kanadalainen CBC Sports -sivusto.

Viime kaudella Kuznetsov takoi 82 runkosarjaottelussa Capitalsille tehot 19+40=59. Pudotuspeleissä syntyi 13 ottelussa pisteet 5+5=10. Kuznetsov myös edusti Venäjän maajoukkuetta syksyn World cupissa ja kevään MM-kisoissa.

Aiemimin spekuloitiin, että KHL-seura SKA Pietari olisi tekemässä Kuznetsoville jättitarjousta.

Jo aiemmin Capitals oli kiinnittänyt laitahyökkääjä T.J. Oshien 5,75 miljoonan dollarin palkkakeskiarvolla peräti kevääseen 2025 asti ja venäläispuolustaja Dimitri Orlovin 5,1 miljoonan vuosiliksalla kevääseen 2023.

Niinpä seuran oli tehtävä jotakin, jotta se pysyy määritellyn palkkakaton alla.

Tällä kertaa se ”jotakin” oli ruotsalaishyökkääjä Marcus Johanssonin treidaaminen New Jersey Devilsiin. Kaupassa Capitals sai Devilsiltä ensi kesän varaustilaisuuden toisen ja kolmannen kierroksen varausvuoron.

Johansson oli pelannut kaikki seitsemän NHL-kauttaan Capitalsissa. Viime kaudella hänen saldonsa 82 runkosarjaottelussa oli 24+34=58 ja 13 pudotuspelissä 2+6=8.

Devilsin GM Ray Shero kiirehti kommentoimaan kaupan taustoja CBC:lle.

– Ei Kuznetsovia, Oshieta ja Orlovia voi jättää ilman jatkosopimusta. Jokaisen joukkueen on tehtävä päätöksiä ja järjesteltävä palikoita palkkakaton vaatimusten mukaan. Jos palkkakattoa ei olisi, Johansson olisi varmasti jäänyt Washingtoniin, Shero kommentoi.