Heinäkuun alkuvaiheilla Montreal Canadiensin tähtivahti Carey Price pisti nimensä alle kahdeksan vuoden ja 84 miljoonan dollarin jatkosopimukseen.

Kyseinen diili pyörähtää käyntiin tulevan kauden jälkeen.

Pricen palkkojen keskiarvo on jatkossa 10,5 miljoonaa dollaria kautta kohden.

Tästä huolimatta kanadalaistähden vastuu saattaa jopa vähentyä.

– Aloittavat maalivahdit eivät pysty enää pelaamaan 65-70 peliä yhdellä kaudella, Canadiensin maalivahtivalmentaja Stephane Waite sanoo seuran verkkosivuilla.

– Se on liian rankkaa niin fyysisesti kuin henkisesti. Tuollainen taakka tuntuu aivan varmasti keväällä. Tuosta syystä hyvä kakkosvahti voi pelata 20-24 peliä kaudessa, Waite jatkaa.

Viime kauden runkosarjassa Price aloitti Canadiensin tolppien välissä yhteensä 62 kertaa. Uransa aikana Price on pelannut yhden kauden aikana muun muassa 72 runkosarjaottelua. Mukaan on mahtunut myös 66 ja 65 pelin kausia.

Jatkossa Canadiens haluaa antaa lisää vastuuta 32-vuotiaalle Al Montoyalle, joka solmi seuran kanssa kahden vuoden mittaisen jatkon jo kesken viime kauden.

– Hän antaa meille mahdollisuuden voittaa joka kerta, kun hän on kehissä. Se on iso juttu, kun kakkosveskari pelaa noin 20 peliä kaudessa. Jos haluamme päästä pudotuspeleihin, niin kakkosveskarilta tarvitaan voittoja vähintään joka toisesta pelistä. Hän teki tismalleen noin ja hän on iso osa meidän joukkuetta, Waite näkee.

Viime kaudella Montoya pelasi yhteensä 18 ottelussa. Waite nosti esille jenkkivahdin vahvat otteet muun muassa NHL-mestareita Pittsburgh Penguinsia vastaan.

– Meitä ei pelota pistää häntä tolppien väliin. Ei meidän tarvitse katsoa vastustajia, meidän tarkoituksena on vain antaa Careylle sopivia lepopäiviä sopivissa ajankohdissa, Waite avasi peluutuksen näkökulmaa.