Monesti siirto uuteen seuraan tulee pelaajalle järkytyksenä.

Usein paikkakunnan ja joukkueen vaihtuminen on myös suuri helpotus. Jos siis pääsee mieluiseen paikkaan.

Montreal Canadiensin puolustaja Nathan Beaulieu tiesi itsekin, ettei hänelle ole luvassa ruusuista tulevaisuutta Habs-paidassa.

24-vuotiaan puolustajan vastuu väheni viime kauden mittaan, ja pudotuspelien avauskierroksen ratkaisevassa kuudennessa ottelussa New York Rangersia vastaan mies löysi itsensä katsomon puolelta.

Niinpä Canadiensin kesän 2011 ensimmäisen kierroksen varaus (17.) suorastaan toivoi treidiä – nimenomaan ennen keskiviikon laajennusdraftia. Sillä Vegasiin hän ei halunnut.

Beaulieun toive toteutui. Lauantai-iltana paikallista aikaa, juuri ennen kuin pelaajasiirrot kiellettiin neljäksi päiväksi, Canadiens treidasi Beaulieun Buffalo Sabresiin. Vaihdossa Canadiens sai Sabresin 3. kierroksen (68.) varausvuoron ensi viikonlopun draftiin.

Canadiensissa Beaulieu ei saanut luottoa viime kauden luotseilta Michel Therrieniltä ja tämän tilalle kesken kauden tulleelta Claude Julienilta.

Nyt Beaulieu pääsee oppiin, jota parempaa tuskin olisi voinut toivoa.

Sabresin uunituore päävalmentaja on todellinen puolustajalegenda Phil Housley. Tämä pelasi NHL:ssä peräti 21 kautta, joista kahdeksan ensimmäistä juuri Sabresissa. 1495 runkosarjaottelussa Housley takoi puolustajalle käsittämättömät 338+894=1232 pistettä.

Beaulieu on profiloitunut kiekolliseksi puolustajaksi. Housleylla saattaa olla hänelle takataskussa vinkki jos toinenkin.

Ei ihme, että Beaulieu oli iloinen päästyään juuri Sabresiin.

– Tämä poisti suuren määrän stressiä hartioiltani. Se, että siirto tapahtui juuri ennen siirtojen jäädyttämistä, aiheutti suuren helpotuksen huokauksen. Ja se, että pääsin Buffaloon, oli bonus, Beaulieu sanoi NHL:n konferenssipuhelussa.

Beaulieu uskoo sopivansa paremmin Buffalon aktiiviseen pelityyliin kuin Montrealiin, jossa arvostettiin enemmän ronskisti pelaavia puolustajia.

– Minulla on valtavan hieno mahdollisuus kehittyä pelajaana sellaisen valmentajan opissa, joka pelasi samalla tavalla kuin itse tykkään pelata, Beaulieu korosti.