Toronto Maple Leafs käytti tämän kesän NHL:n varaustilaisuudessa toisen kierroksen 59. varauksensa suomalaispuolustaja Eemeli Räsäseen.

Kaksimetrinen ja 95-kiloinen Räsänen pelasi kuluneella kaudella 66 ottelua Kanadan juniorisarjassa OHL:ssä Kingston Frontenacsin riveissä. Järkälemäinen puolustaja teki runkosarjassa kuusi maalia ja 39 tehopistettä.

Toronto Maple Leafsia urallaan edustanut NHL-legenda Doug Gilmour toimii Räsäsen Frontenacsin GM:nä ja tuntee suomalaispelurin perin pohjin.

1474 NHL-ottelua hyökkääjänä pelanneella kiekkolegendalla ei ollut kuin positiivista sanottavaa 18-vuotiaasta suomalaisesta.

– Hän tuli meidän harjoitusleirillemme ja oli siitä lähtien joukkueemme toiseksi paras puolustaja. Hän oli paljon parempi kuin odotin. Tämä kaveri on peto! Hän taklaa muita jätkiä ja joskus ottaa jäähyjä sen takia, koska hän on niin vahva. Joskus kun joku taklaa häntä, he vain ponnahtavat takaisin, Gilmour hehkuttaa TSN Toronto 1050 -radiolähetyksessä.

– Hän on hyvä pelaaja. Hänellä on hyvä avaava syöttö, ja hänen luistelunopeutensa on hyvää – ei loistavaa, vaan hyvää. Hän on mahtava poika, joka taistelee kovaa, Gilmour jatkaa.