Tampereen Tapparalla kulkee nyt niin urheilullisesti kuin taloudellisesti – ja luonnollisesti nämä puolet kytkeytyvät toisiinsa hyvin voimakkaasti.

Pitkään kirvestä kiveen kalistellut seuran edustusjoukkue juhli huhtikuussa toista peräkkäistä Suomen mestaruutta. Finaaleissa Tappara on pelannut peräti viidesti peräkkäin.

Tuoreimmalla mestaruudellaan kirvesrinnat nousi yksin kaikkien aikojen eniten Suomen mestaruuksia voittaneeksi seuraksi. Tapparalla ja sen edeltäjällä TBK:lla on nyt yhteensä 17 mestaruutta.

Tappara ohitti piikkipaikalla – mikäs sen makoisampaa – 16 mestaruutta voittaneen paikallisvastustaja Ilveksen, jonka edellinen mestaruus on keväältä 1985.

Myös taloudellisesti Mansen seurat kulkevat nykyään ”hieman” eri sfääreissä.

Tappara tiedotti tänään, että Tapparan jääkiekon taustayhtiö Tamhockey Oy teki viime tilikaudelta peräti 834 294,29 euron tuloksen!

Tulos on seuran historian paras, ja koko suomalaisen jääkiekkoilun historiassa harvinaisen hyvä.

Edellisestä tilikaudesta Tapparan tulos koheni noin 600 000 eurolla. Menestyksen ja taloudellisen tuloksen nousujohteisuus ovat siis kulkeneet käsi kädessä.

Vaikka tulos oli messevä, toimitusjohtaja Mikko Leinonen kuvaili sitä seuran tiedotteessa vaatimattomasti ”kohtuullisen hyväksi”.

Tapparan liikevaihto nousi noin miljoonalla eurolla 8,4 miljoonaan euroon.

– Yhtenä menestystekijänä olivat playoff-ottelut Ilvestä vastaan, sekä fanituotteiden myynnin jatkuva nousun kehitys, joka tukee Tapparan tuloskehitystä. Lipunmyynnin suotuisan kehittymisen jatkuminen edelleen ja yhteistyösopimusten jatkuva lisääntyminen olivat kauden muita myönteisiä asioita. Lipunmyynnin odotetaan edelleen kasvavan myös alkavalla kaudella, Tapparan tiedotteessa todetaan.