Janne Vuorinen ja Jari Kurri ovat vastanneet Jokereiden joukkueen kasaamisesta seuran KHL-taipaleen aikana. Vuorinen toteaa, että alun hyvä taustatyö mahdollisti heti iskukykyisen joukkueen kasaamisen.

– Tulimme GM Jari Kurrin kanssa kesken Jokereiden viimeisen liigakauden puikkoihin. KHL-jutuista ei silloin vielä kauheasti tiedetty, mutta valmistauduimme hyvin. Tiesimme tarkkaan, millaisia pelaajia sarjassa menestyminen vaatii. Kaikilla kolmella KHL-kaudella on päästy pudotuspeleihin, mutta tavoite on päästä jatkossa vieläkin pidemmälle, Janne Vuorinen kertoo Keski-Uusimaan mukaan.

Vuorinen huomauttaa, että oikeiden pelaajatyyppien tunnistaminen on avainasemassa KHL-joukkuetta kasattaessa.

– Yritämme löytää pelaajia, joilla on nopeat jalat, taitavat kädet ja terävä pää. Jääkiekko on mennyt siihen suuntaan, että näitä asioita tarvitaan. Pelaajan täytyy olla myös hyvä luonteeltaan, Vuorinen sanoo.

Tulevalle kaudelle Jokerit on julkistanut muutamaia uusia pelaajasopimuksia. Punakeltaisiin palaavat puolustajat Sami Lepistö ja Tommi Kivistö. Vuorisen mukaan joukkueeseen kartoitetaan vielä muutamaa vahvistusta.

– Maalivahtiosasto on kunnossa, pakistoon haetaan ehkä yhtä pelaajaa ja hyökkäyksessä on auki muutama paikka. Las Vegasin liittyminen NHL:n vaikuttaa pelaajamarkkinoilla, koska se luo 50 uutta työpaikkaa ammattilaiskiekkoon, Vuorinen tuumii.

Lue koko Vuorisen haastattelu tästä. (Linkki vie Keski-Uusimaan nettisivulle)