Hauska NHL-muisto – Suomalaispuolustaja varattiin juuri ennen Nicklas Lidströmiä

© Kuva: Getty Images

Detroit Red Wings onnistui kesällä 1989 NHL:n varaustilaisuudessa tempussa, joka on yhä edelleen tänä päivänä yksi koko sarjan historian kovimmista kaappauksista.

Red Wings varasi ruotsalaispuolustaja Nicklas Lidströmin vasta kolmannella kierroksella numerolla 53.

Loppu on kaunista historiaa. Lidström edusti Detroitia 20 vuoden ajan, johdatti joukkueensa neljä kertaa Stanley Cup -voittoon sekä valittiin peräti seitsemällä kaudella NHL:n parhaaksi puolustajaksi.

Viimeiset vuodet Red Wingsin kapteenina toiminut ruotsalainen pelasi huimat 1564 NHL:n runkosarjan ottelua ja teki niissä 1142 tehopistettä.

Red Wingsissä GM:nä tuolloin toiminut Jim Devellano voi tänäkin päivänä olla ylpeä varauksestaan. Samaa ei voi sanoa Calgary Flamesin vuoden 1989 joukkueen rakentajasta Cliff Fletcheristä, joka varasi vain kolme vuoroa ennen Lidströmiä niin ikään puolustajan, Veli-Pekka Kautosen.

Kautosen varaus oli kylläkin perusteltua, sillä hän oli edellisenä vuonna murtautunut HIFK:n liigajoukkueen puolustukseen ja pelannut loistavat nuorten MM-kisat.

Joka tapauksessa hyvän kiekkouran Euroopassa tehnyt Kautonen ei ikinä pelannut otteluakaan Pohjois-Amerikassa. Pelaajauran jälkeen Kautonen on tullut tunnetuksi NHL-seurojen sekä HIFK:n pelaajatarkkailijana.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.