NHL-kausi saatiin päätökseen Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Pittsburgh Penguins oli jälleen ykkönen. Tällä kertaa finaaleissa jalkoihin jäi Nashville Predators.

Kun pelit päättyivät, onko nyt edessä hiljaiseloa seuraavat kolme kuukautta?

Ehhei.

– Taustalla on paljon kaikkea meneillään, Sportsnetsin toimittaja Elliotte Friedman heitti Boomer in the Morning -radio-ohjelmassa.

Heti finaalien jälkeen ilmoille tuli viestejä pelaajista, joita on pyydetty luopumaan siirtokieltopykälästä.

– (Dion) Phaneuf, Marc-Andre Fleury… uskoisin, että Florida Panthers kysyy Keith Yandlelta samaa, mutta siinä tapauksessa vastaus saattaa olla ”ei”. Anaheim Ducks kysynee Kevin Bieksalta kantaa.

– Näitä on nyt esillä, ja uskon, että treidejä on tulossa, Friedman jakoi herkullisia viestejä.

Luotettavana siirtohuhujen lähteenä ja arvostettuna toimittajana tutuksi tulleen Friedmanin mukaan laajennusseura Vegas Golden Knightsin tekemät treidit tuodaan julki kesäkuun 21. päivä.

– Niihin liittyvät huhut ja taustatarina ovat kuitenkin varmasti esillä, Friedman sanoi pyörittelyistä.

Monien raporttien mukaan tuleva kesä on hyvin värikäs ja vauhdikas NHL:ssä.

Friedman allekirjoittaa väitteen.

– (Sami) Vatasen ympärillä on riittänyt paljon keskustelua. Se on iso juttu se. Minnesota Wildilla oma juttunsa liittyy Jonas Brodiniin ja Matt Dumbaan. En olisi yllättynyt, jos jompikumpi heistä lähtisi aivan piakkoin muualle. Seuraan myös mielenkiinnolla, mitä he (Wild) tekevät hyökkääjiensä kanssa. Liikutellaanko joku muualle, koska heillä on ongelmia suojausten kanssa.

– (New Jersey) Devilsillä iso juttu on se, treidaavatko he ykkösvuoron muualle ja tippuvatko he draftissa alaspäin? He ovat olleet kiinnostuneita muutamista puolustajista, jotka ovat tarjolla kärjen tuntumassa. Treidaavatko he alaspäin siinä uskossa, että he saavat jonkun heistä vähän myöhäisemmällä vuorolla? Sitten on Vancouver Canucksin ja Chris Tanevin tilanne. Astuuko siinä joku esille?

– Maalivahtien osalta Vegas on kaiken keskipisteessä. Uskon myös, että he tekevät diilin Columbus Blue Jacketsin kanssa David Clarksonista. He saavat siinä kaupassa kivoja palasia takaisin päin. Sitten on Tampa Bay Lightning, joka etsii puolustajaa.

Eikä tässä vielä kaikki.

– Uskon myös, että näemme jotain, mitä ehkä emme edes odota näkevämme. Esimerkiksi yksi juttu on se, että Chicago isännöi draftia ja he yrittävät nousta ylöspäin. Siellä on tyytymättömyyttä ilmoilla, kun he eivät ole voittaneet Stanley Cupia kahden viime kauden aikana. Heiltä kuitenkin odotetaan paljon joka vuosi, ja uskon, että he yrittävät tehdä jotain. Uskon myös, että San Jose (Sharks) yrittää tehdä jotain. He kokevat olevansa tällä hetkellä hyvissä asemissa, Friedman käy läpi.