Kanadan juniosarja CHL:ssä OHL-seura Windsor Spitfiresin riveissä pelaava suomalaishyökkääjä Julius Nättinen voitti arvostetun Memorial Cup -turnauksen mestaruuden Suomen aikaan maanantain vastaisena yönä pelatussa finaaliottelussa.

Nättisen Spitfires kaatoi finaalissa sensaatiomaisesti OHL:n mestarijoukkue Erie Ottersin maalein 4-3.

Ottelun 4-3-voittomaalin iski kolmannessa erässä hyökkääjä Aaron Luchuk, kun kamppailua oli pelattu 45:07. Tehopisteet 1+2 summannut superlupaus Jeremy Bracco teki voittomaaliin loistavan esityön.

Anaheim Ducksin vuoden 2015 NHL:n varaustilaisuuden toisella kierroksella valittu Nättinen ei kirjannut ottelussa tehopisteitä.

Memorial Cup -turnaukseen pääsee mukaan neljä joukkuetta, jotka koostuvat Kanadan juniorisarjojen QMJHL:n, OHL:n ja WHL:n voittajasta ja yhdestä joukkueesta, joka isännöi turnausta.

Turnauksen isäntänä toimi Nättisen Spitfires, joka tippui jo OHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Spitfires ei hävinnyt turnauksessa yhtään neljästä ottelustaan, vaikka vastassa oli jokaisen CHL:n sarjojen äärimmäisen kovat mestarijoukkueet vastassa.

Nättisestä tuli vasta kaikkien aikojen neljäs Memorial Cup -turnauksen voittanut suomalainen. Edellinen suomalaismestari oli Olli Juolevi, joka voitti viime kaudella London Knightsin riveissä mestaruuden.