New York Rangersin ykkösvahti Henrik Lundqvist torjuu vielä 35-vuotiaanakin korkealla tasolla, mutta ikääntyvän kehon pitäminen yhtä hyvässä kunnossa kuin takavuosina tuo omat haasteensa.

Apua ruotsalaisvahti on saanut yllättävästä suunnasta, sillä tenniksen supertähti Roger Federer on Lundqvistin hyvä ystävä. Kaksikkoa edustaa sama markkinointitoimisto, mutta oman lajinsa supertähdet ovat jo vuosien ajan tunteneet toisensa muutenkin ja jutelleet niin urheilusta kuin muustakin elämästä.

– Olen puhunut Rogerin kanssa paljon hänen harjoittelustaan ja valmistautumisestaan. Hän on mestari, kaikkien aikojen paras, joten totta kai olen kiinnostunut ottamaan ja imemään kaiken tiedon häneltä, mitä vain pystyn. En halua silti mennä yksityiskohtiin, Lundqvist sanoi International Business Timesille.

Federer tosin ei usko, että hänellä on kovin paljoa annettavaa ruotsalaisurheilijalle.

– Hän on jo niin hyvä siinä, mitä hän tekee. Uskon, että hän on sitoutunut samoihin asioihin kuin minäkin, ja että hän uskoo, ettei mikään korvaa kovaa työtä. Hän rakastaa kiekkoa ja työtään, sen näkee. Sellainen mentaliteetti on tärkeää etenkin pitkän kauden aikana, Federer sanoi New York Postille.

Federer hehkutti myös Lundqvistin kilpailullisuutta ja innostuneisuuttaa urheilemista kohtaan.

– Uskon, että olemme siinä suhteessa samanlaisia, että olemme molemmat sisäisesti hyvin keskittyneitä siihen, mitä meidän täytyy tehdä menestyksen eteen, Federer muotoili.