Kolmen suomalaisen, Mikael Granlundin, Mikko Koivun ja Erik Haulan edustama Minnesota Wild on saamassa tulevina vuosina mukaansa erittäin mielenkiintoisen venäläishyökkääjän.

Kesän 2015 viidennen kierroksen varaus Kirill Kaprizov on ottanut viime vuosina hurjia kehitysaskeleita. Kaprizov on noussut jo A-maajoukkuetasolle.

Venäjältä on kuitenkin kantautunut huhuja, joiden mukaan Kaprizov tulisi tekemään pitkän jatkosopimuksen tuoreen seuransa TsSKA:n kanssa.

– Se olisi uutinen minulle, Wildin GM Chuck Fletcher sanoi Minneapolis Star-Tribunelle.

Fletcher ampui huhun suorilta käsiltä alas.

– Olemme olleet yhteydessä hänen agenttiinsa parin viimeisimmän viikon aikana, eikä sieltä ole sanottu mitään tuollaista. Menemme edelleen sillä oletuksella, että hänellä on vuosi jäljellä nykyistä sopimusta ja hän pelaa sen TsSKA:ssa. Sitten hän on kiinnostunut tulemaan tänne ja pelaamaan Wildin paidassa kaudella 2018-19.

– Hän on loistava pelaaja. Uskon, että hän on jo vuoden päästä erittäin hyödyllinen tapaus meille. Sitä odotamme ja sitä toivomme. Emme ole kuulleet mitään muuta tietoa.

Fletcherin mukaan jo aiemmin ilmoilla oli samankaltaisia huhuja.

– Niitä oli pari viikkoa sitten ja hänen agenttinsa ampui ne alas, sanoen, etteivät ne ole totta. Olemme olleet yhteydessä ja puhuneet siitä, että hän pelaa TsSKA:ssa ensi kauden. Sen jälkeen toivomme, että hän pukee Wildin pelipaidan ylle 18-19.

20-vuotias Kaprizov iski viime kaudella Salavat Yulaev Ufan paidassa runkosarjassa 20 maalia ja yhteensä 42 tehopistettä.

Hän oli näkyvimpiä hahmoja nuorten MM-kisoissa, tehtyään seitsemässä ottelussa peräti tehot 9+3=12.

Omissa puheissaan Fletcher viittasi siihen, että Kaprizov tulisi hyppäämään suoraan Wildin NHL-miehistön mukaan, eikä hän aloittaisi pelejä Pohjois-Amerikassa AHL:n puolella.

– Mielestäni hän voisi pelata (NHL:ssä) jo ensi kaudella, mutta varmasti yksi hyvä vuosi siellä auttaa siinä, että hän on entistä valmiimpi ja että hän pystyy kehittymään entistä paremmaksi pelaajaksi, Fletcher mietti.