Miten yksi NHL:n historian suurimmista ryöstökaupoista tapahtui? – GM avaa: ”Minulla oli vain muutama vaihtoehto”

NHL:ssä huippumatsi Colorado - Vegas! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

NHL:n historiassa on lukuisia äärimmäisen epätasaisia vaihtokauppoja, jotka laittavat fanit miettimään: miksi ihmeessä tuo piti tehdä?

Yksi viime vuosien hämmentävin vaihtokauppa syntyi, kun Nashville Predators lähetti vuoden 2013 siirtorajalla seuraikoni Martin Eratin ja rouhijahyökkääjä Michael Lattan Washington Capitalsiin vaihdossa ruotsalaishyökkääjä Filip Forsbergiin.

Erat oli silloin uransa ehtoopuolella oleva 31-vuotias veteraani, joka pelasi Capitalsin riveissä vain 62 ottelua alle kahden kauden aikana. Tshekkipelurin otteet eivät koskaan vakuuttaneet ja hänet kaupattiin lopulta Arizona Coyotesiin.

Forsberg oli vuoden 2012 varaustilaisuuden 11. varaus, joka oli pelannut ennen surullista vaihtokauppaa loistavan kauden Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Nyt 30 maalin rajan viimeisen kahden kauden aikana rikkonut ruotsalainen on Stanley Cup -finaalissa pelaavan Predators-ryhmän ykköshyökkääjä.

Ei ole epäselvyyttä kumpi seura otti niskalenkin tässä vaihtokaupassa.

Miten vaihtokauppa syntyi?

Predatorsin GM David Poile kertoi kanadalaismedia Sportsnetille, että hän sai vuonna 2013 ilmoituksen yli 700 ottelua seurassa pelanneelta Eratilta, että hän ei usko seuran olevan voittava joukkue, joten hän haluaa siirron toiseen NHL-seuraan.

Poile yritti taivutella Eratin päätä vielä kaksi viikkoa ilmoituksen jälkeen, mutta seuraikoni oli tehnyt päätöksensä.

– Emme päässeet yhteisymmärrykseen sinä vuonna ja hänellä oli vaihtokaupan estävä pykälä sopimuksessa. Se pahensi asiaa entisestään. Hän antoi minulle vain vaihtoehdon, mihin joukkueeseen hänet voidaan kaupata, Poile kertoo Sportsnetin haastattelussa.

Erat sai valita viisi joukkuetta, mihin hän haluaa siirtyä. Poile lähetti jokaiselle niille joukkueille vaihtoehdotuksen siinä toiveessa, että saisi Eratista jotain hyödyllistä takaisin.

– Soitin niille seuroille ja sanoin: ”Tämän haluan hänestä.” Oikeastaan ajattelin silloin, että voisin odottaa heinäkuun 1. päivään saakka, koska silloin Eratin sopimusta olisi ollut vain vuosi jäljellä ja hänestä olisi voinut saada sen takia enemmän takaisin. Kerroin x-määrälle joukkueita, mitä haluan hänestä ja Washington vastasi: ”kyllä”, Poile muistelee.

Vaihtokauppa jää NHL:n historian kirjoihin yhtenä epätasaisimpana. Capitals-fanit ja seuran sen aikainen GM George McPhee haluavat varmasti unohtaa koko tapauksen olemassaolon.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

NHL:ssä huippumatsi Colorado - Vegas! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!