Suomen lohkossa pelaava Sveitsi mokasi pahasti avausottelussaan lohkon heittopussiksi arvioitua Sloveniaa vastaan, vaikka se kairasikin 5-4 voiton rangaistuslaukausten jälkeen.

Avauserän jälkeen peräti 4-0 johtanut Sveitsi näytti hiihtelevän voittoon toisenkin erän jälkeen, kun viimeiselle 20 minuuttiselle lähdettiin 4-1 lukemissa.

Kolmannessa erässä Sveitsi alkoi kaivamaan verta nenästään runsaiden jäähymäärien myötä.

Löysäily koitui ennakkosuosikin turmioksi, sillä Slovenia nousi kolmen maalin ansiosta 4-4 tasatilanteeseen. Sveitsi joutui pelaamaan ottelun viimeiset kaksi minuuttiakin alivoimalla, mutta ottelussa edettiin jatkoajalle.

Jatkoajan ensimmäisiä minuutteja suorastaan dominoinut Slovenia loi runsaasti maalipaikkoja, mutta Luka Vidmarin kahden minuutin rangaistus tyrehdytti loistavan taistelun.

Rangaistuslaukausten sankariksi nousi Sveitsin hyökkääjä Damien Brunner, joka oli ainoa maalinteossa onnistunut pelaaja.