Sopimukseton NHL-vahti hylkäsi häämatkan MM-kisojen takia – ”En edes miettinyt sitä niin”

© Kuva: Getty Images

Kanada nimesi aivan vasta MM-kisoihin mukaan uusia nimiä, joiden joukossa oli Calgary Flamesin maalivahti Chad Johnson.

Johnsonilla lähtökohdat tuleviin kisoihin olivat hieman muista poikkeavat.

– Olimme (vaimon kanssa) menossa Phoenixiin alkuviikosta ja tarkoituksena oli suunnitella loppuun häämatka, jossa aioimme mennä Kreikkaan. Noh, nyt tuo (kutsu MM-kisoihin) muutti suunnitelmia, Johnson mietti Calgary Citizenin mukaan.

Johnson meni vaimonsa kanssa naimisiin viime kesänä, mutta silloin häämatkaa päätettiin siirtää epävarman sopimustilanteen takia. Johnson kun oli silloin rajoittamaton vapaa agentti, ennen kuin hän teki vuoden mittaisen sopimuksen Flamesin kanssa.

– Nyt matka otti jälleen takapakkia, mutta hän (vaimo) ymmärtää, Johnson tuumasi.

Johnson kutsuttiin mukaan maalivahtikolmikkoon, jossa muut edustajat ovat Colorado Avalanchen Calvin Pickard ja Winnipeg Jetsin Eric Comrie.

– Olin totta kai yllättynyt, Johnson sanoi kutsusta.

Edellisen kerran Johnson oli MM-kisoissa mukana seitsemän vuotta sitten.

– Olin silloin 23-vuotias ja se kokemus oli mainio. En voinut jättää välistä mahdollisuutta edustaa Kanadaa. Tämä on upea kokemus niin minulle kuin koko perheelle. Kaikki eivät edes saa kutsuja tuollaisiin turnauksiin.

Johnsonin kohdalla lähtökohdat ovat erilaiset ihan jo siksi, että hänen sopimuksensa Flamesin kanssa päättyy tähän kauteen.

Eli hän lähtee kisoihin käytännössä sopimuksettomana pelaajana.

– Jotkut pelaajat eivät halua ottaa riskiä loukkaantumisten kannalta, mutta minusta tämmöisiä mahdollisuuksia ei tule kovin usein, Johnson sanoi kisoihin lähdöstä.

– Rakastan sitä, että saan olla osa Kanadaa. Olen ylpeä kanadalainen ja edustan ylpeydellä Kanadaa. Se, että saa laittaa maajoukkuepaidan päälle, ei siinä tarvinnut edes pohtia. Enkä edes miettinyt sitä niin, ettenkö voisi tehdä näin, koska minulla ei ole tällä hetkellä sopimusta.

Tällä kaudella Johnson, 30, torjui 36 ottelussa Flamesin maalilla. Nämä kaikki olivat runkosarjakamppailuja, sillä pudotuspeleissä Johnson ei ehtinyt mukaan.

Kanadalaisvahti oli alkukeväästä sivussa alavartalovamman takia ja paluu vahvuuteen tapahtui vasta ensimmäisen pudotuspelikierroksen aikana. Flamesin maalilla vastuuta neljässä pudotuspeliottelussa kantoi Brian Elliott.

Flames tipahti heti jatkosta, kun Anaheim Ducks vei sarjan sitä vastaan nimiinsä voitoin 4-0.

Johnson itse haluaisi jatkaa Flamesissa myös tulevaisuudessa. Asiasta on käyty keskusteluja.

– Mutta niin kauan kun jotain virallista ei oe olemassa, ei sitä tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Olisi hienoa olla osa Flamesia, mutta ymmärrän myös, että heidän pitää miettiä maalivahtitilannetta. Haluaisin olla osa sitä, mutta toki homman pitää toimia ja kuvion pitää olla kunnossa.

Johnson ja Kanada aloittavat MM-kisat 5. toukokuuta. Kanada pelaa samassa alkulohkossa Leijonien kanssa Pariisissa.