TAMPERE. Kolmannen finaaliottelun puhuttaneeksi tapaukseksi nousi jo avauserässä vastaan tullut polvitaklaus, jossa Tapparan Otso Rantakari osui KalPan hyökkääjään Alexander Ruuttuun.

Hidastusten perusteella Rantakari osui polvellaan Ruuttuun, joka joutui jättämään pelin kesken.

Kaiken kukkuraksi Rantakari itse oli ottelun ratkaisijana.

– Kuka teki voittomaalin? Se (tilanteen tuomitseminen) oli ihan surkea suoritus. Ja sitten vielä se, että (Teemu) Salminen toimii aina näin. Vielä kun hän on töpännyt, niin hän tulee joka kerta ilmoittamaan, että ”nyt sinä pidät nokkas kiinni”. Eihän niitä (tuomareita) saisi arvostella, mutta se on surkea tyyli. Olen kymmenen vuotta tässä ollut ja joka kerta sama juttu, Virta murisi SuomiKiekko-sivustolle.

– Meillä kuuluukin ottaa vähän lämpöä töpin jälkeen, niin sitten se tulee pullistelemaan: ”jos et pidä suutasi kiinni, niin sä lennät ulos”, Virta jatkoi.

– Surkeeta ja törkeää. Se on sama äijä joka kerta, Virta kohdisti palautteensa Salmiseen.

KalPa-käskijä tarttui myös suoraan siihen, miten Salmisella on henkilökohtaisesti ”jotain Virtaa vastaan”.

– Olen sen ilmaissut eteenpäin. Mulle on ilmoitettu, että ei se ole näin, mutta se on näin. Se on vaan näin.

Virta myös vahvisti, että Ruuttun kausi on paketissa.

– Sen näki sokea-Reettakin, että se oli ihan perkele hölmöilyä. Mutta korostan sitä, että Tappara pelasi paremmin. Ei kahta sanaa. Pysyttiin mukana pelissä ja meillä oli viimeisessä erässä mahdollisuus voittaa tuo peli. Sitten hölmöiltiin itse, kaksi huonoa jäähyä.

Rantakarin 2-1-osuma tuli ylivoiman aikana, jota edelsi Virran mainitsema hölmöily. Juuri kun KalPa oli saanut viidennen kenttäpelaajan jäälle, sortui vierasjoukkue vaihtovirheeseen.

– Siinä tuli jäähyltä pakki, jonka pitäisi tuollaisessa tilanteessa vaihtaa hyökkääjään. Siinä kävi lapsus, mutta toisaalta se on inhimillistä, kun tässä kuukausia painetaan menemään.

Sarja jatkuu maanantaina Kuopiossa. Finaalisarjan tilanne on tällä hetkellä 2-1 KalPan hyväksi.