St.Louis Blues on tehnyt kolmen vuoden ja 10,5 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen KHL-hyökkääjä Vladimir Sobotkan kanssa.

29-vuotias Sobotka on Boston Bruinsin vuoden 2005 neljännen kierroksen varaus. Tsekkihyökkääjä edusti Bostonia kolme kautta ja siirtyi sitten St. Louisiin, jossa hän pelasi neljä kautta ennen KHL:ään lähtöä.

Sobotkalla oli jo ennestään voimassa yhden vuoden sopimus St. Louisin kanssa, joten hänestä olisi tullut vapaa pelaaja kauden päätteksi ilman jatkosopimusta. Sitä St. Louisin organisaatio ei kuitenkaan halunnut, joten he neuvottelivat tsekkipelurin kanssa jatkosopimuksen.

Kaksi kautta Avangard Omskia edustanut Sobotka teki tällä kaudella KHL:n runkosarjassa tehopisteet 9+21. Pudotuspeleissä hän kirjautti 12:ssa ottelussa kolme maalia ja seitsemän syöttöpistettä.

– Jos hän tulee takaisin täysin samana pelaajana kuin hän lähti, olen innoissani. Hän on taistelunhaluinen ja monikäyttöinen pelaaja. Olen kiinnostunut myös näkemään kuinka hänen hyökkäyspelinsä on kehittynyt, koska hän otti KHL:ssä täysin eri roolin hyökkäävänä pelaajana, kommentoi Bluesin GM Doug Armstrong uudesta hankinnastaan toimittaja Jeremy Ruthefordin mukaan.

Sobotka on pelannut NHL-urallaan 381 ottelua, joissa hän teki 35 maalia ja 88 syöttöpistettä.

178-senttinen ja 89-kiloinen tsekkipeluri liittyy Bluesin matkaan viikonloppuna Carolinassa. Sobotka on kelvollinen edustamaan Bluesia tulevissa pudotuspeleissä.

Toimittaja Jeremy Ruthefordin tiedotus sopimuksesta.