Ron Hainseylla, 36, on NHL-ennätys, jota hän tuskin haluaisi pitää.

Carolina Hurricanesista tällä kaudella Pittsburgh Penguinsiin kaupattu Hainsey on nimittäin pelannut 906 NHL:n runkosarjapeliä ilman yhtään pudotuspeliottelua. Lukema on NHL:n ennätys.

Tällä viikolla putki katkeaa, kun Pittsburgh kohtaa pudotuspelien avauskierroksella Columbus Blue Jacketsin. Avauskohtaaminen pelataan perjantain vastaisena yönä Pittsburghissa.

– Olen valmis. Meillä on melkein viikko aikaa valmistautua ja keskittyä Columbukseen. Olen erittäin innoissani pääsemään kehiin ja olemaan osa jotain, josta tulee toivottavasti hieno kevät, Hainsey sanoi Pittsburgh Post-Gazettelle.

Hainseyn NHL-ura alkoi Montral Canadiensissa kaudella 2002-03. Sen jälkeen runkosarjaotteluita on kertynyt Columbuksesta, Atlanta Thrashersista ja Winnipeg Jetsistä, Carolinasta sekä nyt Pittsburghista.

Viimeksi pudotuspeleissä Hainsey pelasi kaudella 2004-05 Hamilton Bulldogsin riveissä AHL:ssä. Silloin matka tyssäsi jo neljän ottelun jälkeen.

Olli Jokinen piti samaa ennätystä nimissään aiemmin. Jokinen tahkosi omalla urallaan 799 ottelua NHL:n runkosarjaa ennen kuin pääsi Calgary Flamesin kanssa pudotuspeleihin 2009.