Montreal Canadiens sai iloisia uutisia tänään, kun joukkueen loukkaantumisista kärsinyt avainpuolustaja Aleksei Jemelin tekee paluunsa pelaavaan kokoonpanoon ensi yön otteluun New York Rangersiä vastaan.

Jemelin kärsi loukkaantumisen huhtikuun 5. päivänä Buffalossa pelatussa ottelussa.

– Me otimme aikamme palautumisessa, emmekä pakottaneet paluuta. Minusta tuntuu hyvältä ja olen valmis, 100 prosenttisesti, Jemelin kertoo Sportsnetin mukaan.

Tällä kaudella 76 ottelussa kaksi maalia ja kahdeksan syöttöpistettä tehnyt Jemelin on tärkeä lisä Canadiens-puolustukseen.

Jemeliniä ei kuitenkaan tunneta pistetehtailustaan, vaan hänen hirmuisista avojään taklauksista, jotka ovat herättäneet pelkoa NHL-pelaajissa jo vuosia.

– Hän merkitse niin paljon tälle joukkueelle. Häntä vastaan on todella, todella vaikea pelata ja tiedän minkälaista on pelata tuollaisia kavereita vastaan. Siitä voi tulla joskus ajatus takaraivoon kummittelemaan, kun luistelet kiekon kanssa, Canadiensin kapteeni Max Pacioretty sanailee joukkuetoveristaan.

– Olemme innoissamme, että hän on valmis pelaamaan ja auttamaan joukkuettamme, Pacioretty jatkaa.

Jemelin oli NHL:n viidenneksi eniten taklauksia runkosarjassa pommittanut puolustaja 241 niitillään.

Venäläiseksi tankiksi kutsuttu ja hirmuisista pommeistaan tunnettu venäläispuolustaja aloittaa ensi yönä Montrealin kolmannessa puolustusparissa yhdessä Nathan Beaulieun kanssa.

– Hän on venäläinen tankki. Häntä kutsutaan syystäkin siksi, pakkipari Beaulieu kertoo TSN:n toimittaja John Lu:lle

Canadiensin ja Rangersin välinen pudotuspeliottelu pelataan ensi yönä kello 2:00 Suomen aikaan. Sarja on parhaillaan tasatilanteessa 2-2.