Naisleijonat onnistuivat Michiganissa jääkiekon naisten MM-kilpailuissa kukistamaan alkulohkon toisessa ottelussa Kanadan maalein 4-3.

Kyseessä on historiallinen voitto, sillä Suomi ei ole onnistunut kaatamaan kertaakaan aiemmin Kanadaa arvokisoissa.

Suomen naisten arvokisahistoria jääkiekossa ulottuu vuoteen 1990, mistä asti ylivoimainen kiekkomaa Kanada on vienyt kaikki edelliset 25 kohtaamista MM- ja olympiatasolla huimalla maalierolla 117-28.

Varhain sunnuntaiaamuna pelattu ottelu meni tälläkin kertaa tiukille, sillä Suomen voittomaalin laukoi Ronja Savolainen vajaat kaksi minuuttia varsinaisen peliajan päätöstä.

Lisäjännitystä toi Jenni Hiirikoskelle tuomittu huitomisjäähy ottelun viimeisellä minuutilla, mutta Suomi kesti Kanadan loppuhetken ylivoiman.

– Oli se jännittävää mutta minulla oli hyvä luotto näihin likkoihin, on pelattu hyvää alivoimaa, kapteeni Hiirikoski kertaili tuntemuksiaan YLEn haastattelussa ottelun jälkeen.

Historiallisen voiton torjui Suomen tähtimaalivahti Noora Räty, joka urakoi maalilla 33 torjuntaa.