Keväällä 2013 Anaheim Ducksissa kiekkouransa päättänyt Toni Lydman on pysytellyt lopettamisensa jälkeen julkisuudelta melko piilossa, mutta nyt 39-vuotiaan suomalaisen nimi on noussut esiin mielenkiintoisessa yhteydessä.

Markkinointi & Mainonta -verkkolehden mukaan Lydman on lähtenyt rahoittamaan suomalaista mobiilipeliä nimeltä Rescuebusters.

Pelin idea on pelastaa pelihahmoja eli bustereita erilaisista vaaratilanteista, kuten tulipaloista.

Rescuebustersin taustalla on SyraWise-yhtiö, joka sai vuonna 2015 pääomasijoituksen Lydmanin ja Timo Aheriston omistamalta sijoitusyritykseltä H&H Familylta.

Lydman on SyraWisen toimitusjohtajan Markus Syrjäsen lapsuudenystävän aviomies.

– Aihe kiinnostaa koska näitä asioita (ensiapua ja paloturvallisuutta) ei mielestäni osata ja opeteta tarpeeksi, Lydman sanoi verkkolehden jutussa.

– Uskon muidenkin vanhempien pitävän pelistä, jossa tavoite on oppia pelastamaan muita hätätilanteessa ja toimia oikein sen aikana. Rescuebusters on loistava ja tervetullut vaihtoehto väkivaltaisten pelien sijaan.

Rescuebusters on 3D-animaatiopeli, joka toimii Android- ja Ios-alustoilla. Peli julkaistaan huhtikuun lopussa Suomessa. Myöhemmin tarkoituksena on laajentaa pelistä versiot myös Englantiin ja Ruotsiin. Syrjäsen mukaan yhtiö neuvottelee pelin levittämisestä myös useisiin muihin maihin.

Markkinointi & Mainonta -verkkolehden alkuperäinen juttu löytyy täältä.