TAMPERE. Hakametsässä finaaliavauksen jälkeen KalPan päävalmentaja Pekka Virta puhui siitä, miten kuopiolaisten lähtökohta finaalisarjaan oli haastava oli ennen tiistain avauskoitosta.

Lauantaina KalPa oli kaatanut seitsemännessä ja ratkaisevassa pelissä JYPin, minkä myötä finaalipaikka aukesi pitkän odottelun jälkeen.

Virtaa huolestutti se, miten tämä näkyisi valmistautumisessa. Olisiko KalPa henkisesti ja fyysisesti valmiina finaaleiden alussa?

KalPan leirissä oltiin käyty keskusteluja maanantaina harjoitusten jälkeen.

– En mä niitä sen tarkemmin avaa. Tärkeintä siinäkin oli se, että pyrittiin auttamaan toisiamme. Se on meidän vahvuus. Autetaan ja pelataan toisillemme. Siitä se paras tulee, KalPalla maaliverkkoja tiistaina heiluttanut Jyri Junnila mietti SuomiKiekko-sivustolle.

Eikä Junnila mitään rumaa maalia tehnyt, vaan hieno ohjaus yllätti Tappara-vahdin Dominik Hrachovinan heti avauserässä.

– Kyllähän se siinä hetkessä lämmitti. Mutta toki sitten se voitto vielä enemmän, varsinkin tässä vaiheessa kautta, Junnila hymyili.

Hymyilyyn KalPan leirissä oli aihetta, sillä tavoite onnistui.

– Hyvä ryöstö meiltä.

– Mutta kyllä tuossa parannettavaa jäi, Junnila näki.

Mitä sitten avaus kertoi? Valaisiko tämä enemmän sitä, että teillä on todellakin aivan täydet mahdollisuudet horjuttaa oikein kunnolla Tapparaa?

– Ollaan me niihin mahdollisuuksiin uskottu koko ajan. Ja tämä on aito mahdollisuus.

– Tiukka sarja tästä tulee. Kaikki pelit ovat varmasti tiukkoja, siitä se kertoi. Kaikkiin peleihin pitää keskittyä yksi kerrallaan. Ei voida tätä jäädä makustelemaan liikaa, Junnila mietti.

Nyt sarjassa siirrytään Kuopioon, minkä yhteydessä olosuhteet muuttuvat. Junnila itse ei usko, että kaukalon koko tekee niin isoa eroa itse pelille.

Mutta omanlaista pyörittelyä on varmasti luvassa.

– Molemmat näkivät, että miten toinen pelaa. Valmentajat tekevät varmasti kovasti hommia, kun he miettivät, että mitä muutetaan ja mitä pitää muuttaa. Tappara tekee saman homman. Taktiikkapeliähän tämä on.

– Mutta se yleisön tuki on varmasti meille se juttu. Siellä Kuopiossa on hyvä juttu meneillään. Siitä tulee lisää virtaa, Junnila uskoo.