New York Islandersin pudotuspelihaaveet saivat kovan kolauksen lauantain vastaisena yönä pelatussa ottelussa New Jersey Devilsiä vastaan, kun joukkueen kapteeni ja ykköstähti John Tavares loukkaantui kolmannen erän lopussa.

Tavares loukkasi takareitensä vastustajan maalin takana tapahtuneessa kiekontavoittelutilanteessa, jossa kanadalaistähti kompastui maalirautaan ja Devils-puolustaja Steven Santinin mailaan.

Tavares jäi maahan makaamaan tuskissaan, eikä hän pystynyt nousemaan ylös omin avuin. Tavares talutettiin tilanteen jälkeen pukukoppiin.

– Me uudelleenarvioimme tilanteen huomenna. Se ei näyttänyt hyvältä. Se oli selvästi alaraajavamma, mutta olen aina toiveikas, kommentoi Islanders-luotsi Doug Weight ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Tällä kaudella 76:ssä ottelussa pisteet 28+37=65 tehneen Tavaresin menettäminen olisi pudotuspelipaikkaa tavoittelevalle Islandersille jättimäinen menetys.

Islanders voitti ottelun Devils-ottelun lukemin 2-1, joten he ovat neljän pisteen päässä viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävästä Boston Bruinsista. Islandersilla on vielä viisi ottelua runkosarjaa jäljellä, samoin kuin Bostonilla.