NHL:n pudotuspelit olivat Minnesota Wildille ja heidän suomalaistähdelle Mikael Granlundille jättimäinen pettymys.

Granlundin Wild putosi jo ensimmäisen kierroksen viidennessä osaottelussa St. Louis Bluesille.

Suomalaistaituri kirjautti vain kaksi syöttöpistettä viidessä ottelussa.

Granlundin heikolle pudotuspelivireelle löytyy kuitenkin syy. Wildin GM Chuck Fletcher paljasti tiistaina, että 25-vuotias peluri on pelannut murtuneella kädellä pudotuspelien ensimmäisestä ottelusta lähtien.

Fletcher arvostaa suuresti luottopelurinsa taistelua puolikuntoisena kauden tärkeimmissä peleissä.

– Hän ei koskaan marissut siitä. Hänellä ei ollut yhtään aikaa ja tilaa pudotuspeleissä. He puolustivat häntä kovaa. He laittoivat kaverit hänen päällystakiksi. He laittoivat parhaat puolustavat pelaajasta hänen kenttäänsä vastaan. He taklasivat häntä joka kerta, kun pystyivät, Fletcher puolustelee ykköstähteään Twin City -lehdelle.

– Tiedätte, että hän pelasi paljon minuutteja tällä kaudella. Mukaan lukien World Cupissa. Hän silti taisteli aivan loppuun asti.

Granlund välttää leikkauksen, mutta hän joutuu huilaamaan 4-6 viikkoa.

– Minulla ei ole ongelmia tämän kanssa. Se on vain hieman herkkänä. Kaikilla on jotain loukkaantumisia. Se on osa tätä pelaamista, Granlund vähättelee.

Granlund pelasi tällä kaudella todellisen läpimurtonsa NHL:n tähtipelaajien joukkoon.

– Hän on sellainen kaveri, puhuimme tästä vuosi sitten… Meillä oli kysymyksiä tuleeko hänestä koskaan kärkikenttien pelaajaa NHL:ään. Hänestä tuli ykköskentän NHL-pelaaja ja kun olet kärkipelaajia, saat kärkipelaajille tarkoitetun puolustuksen vastustajalta. Mielestäni se oli hänelle loistava kasvukokemus, Fletcher kertoo.