Useita NHL-tähtiä edustava agentti antoi palaa olympiapäätöksestä – ”Potkivat suoraan munille”

© Kuva: Getty Images

NHL:n antama virallinen olympiapäätös on puhututtanut kovasti varsinkin Pohjois-Amerikassa viime päivien aikana.

NHL ilmoitti, ettei se lähde yhtenä rintamana ensi vuoden puolella pelattaviin talviolympialaisiin Etelä-Koreaan.

Tämä on suututtanut monet ja esimerkiksi lukuisat tähtipelaajat ovat harmitelleet kovaan ääneen sitä, millainen päätös lopulta olikaan.

Lukuisten NHL-pelaajien (muun muassa Vladimir Tarasenkon, Victor Hedmanin, Jonathan Huberdeaun ja Jonathan Drouinin) agentti Allan Walsh antoi palaa aiheesta ESPN:n haastattelussa.

– NHL ei näe pelaajia todellisina kumppaneina, kun he eväävät pelaajilta mahdollisuuden edustaa omaa maataan parhaiden pelaajien turnauksessa olympialaisissa. He luovat myrkyllisen ilmapiirin vieläpä paikassa, missä olemme lähellä seuraavan työehtosopimuksen tekoa. Se on aika vaikea yhtälö, kun he (NHL) potkivat pelaajia suoraan munille ja sitten kysyvät, että kuinka paljon pelaajat haluavat tehdä yhteistyötä, Walsh tykitti.

NHL on perustellut päätöstä muun muassa sillä, ettei olympialaisten hyödystä lajille ole kunnon osoitusta.

Tätä Walsh ei allekirjoita.

– Se on niin kapeakatseista. Suorastaan häiritsevää.

– Jos esimerkiksi katsoo viisiä viimeisiä olympialaisia, mitä muistoja sieltä löytyy. Tshekin dramaattinen voitto Naganossa ja miten he palasivat kotimaahansa 500 000 ihmisen eteen juhlittuina sankareina. Tai mitä vaiheita Vancouverissa tapahtui finaalissa Kanadan ja USA:n välillä. Tai Sotshin rankkarikisa.. noita ei tule vastaan joka vuosi. Turnaus pelataan vain kerran neljässä vuodessa.

Walshia harmittaa myös muun muassa se, miten NHL:ssä esille nousseet nuoret tähdet eivät pääse nyt näyttämään taitojaan omien maiden riveissä olympialaisissa.

– Kun on (Connor) McDavidia, (Patrik) Lainetta ja (Auston) Matthewsia, pelaajia, jotka ovat todellisia tähtiä jo 20 vuoden ikäisinä – eivätkä he saa sitten mahdollisuutta mennä olympialaisiin. Monet kokeneet kaverit ovat puhuneet siitä, miten harmissaan he ovat, kun nuoremmat kaverit eivät saa mahdollisuutta kokea olympialaisia ja taistella siellä oman maan puolesta.

– Se on häpeä. Tämä on missattu mahdollisuus. Jos tämä menee kuten NHL nyt selkeästi haluaa tämän menevän, tällä on vaikutuksia ja heijastuksia lajille vielä useiden vuosien ajan, Walsh uskoo.