Liigavalmentaja kertoo HIFK:n sekavista ajoista – ”Kuka tämän joukkueen on koonnut?”

© Kuva: Ilari Isotalo

HPK:n päävalmentaja Antti Pennasella on lähtenyt ura rullaamaan mukavasti, kun kolmeen vuoteen valmentajana mahtuu kaksi Mestis-mestaruutta Jukureiden päävalmentajana sekä Nuorten Leijonien MM-kulta apuvalmentajan roolissa.

Lisäksi Pennanen teki todellisen läpimurron SM-liigassa valmennettuaan kuluneella kaudella HPK:n vahvan runkosarjan jälkeen pudotuspeleihin.

Aina kaikki ei ole mennyt samalla tavalla putkeen. Pennanen palkattiin HPK:n juniorivalmennuksesta HIFK:hon apuvalmentajan pestiin heti HIFK:n kevään 2011 mestaruuden jälkeen. Nuori valmentaja joutui kovaan paikkaan yhdessä päävalmentaja Petri Matikaisen kanssa.

Pennanen muistelee avoimesti ja pieni virne naamalla HIFK:n sekavia aikoja Härmä-TV:n haastattelussa.

– Kahteen vuoteen ehti tapahtua kaiken näköistä. HIFK kun voittaa mestaruuden 15 vuoden välein, niin siellä oli aikamoinen ulospuhallus siellä pumpussa, Pennanen maalailee.

HIFK sijoittui hienosti runkosarjan kakkoseksi, mutta putosi pudotuspeleissä paikallissarjassa Jokereille suoraan 4-0 voitoin, mikä oli Jokereille todellinen revanssi edellisen kevään jälkeen.

– Siitä jäi tosi huono maku kaikille. Me oltiin pelillisesti tosi vahvoja, ja joku muu porukka oltaisiin voitu pudottaa, mutta uuteen paikalliskamppailuun HIFK:lla ei ollut nälkää.

Ennen seuraavan kauden alkua Matikainen sai sopimuksen KHL:stä ja jätti HIFK:n kauden kynnyksellä.

Pennanen joutui omien sanojensa mukaan valmistautumaan uuteen tilanteeseen tuoreen päävalmentajan Pasi Sormusen kanssa, kun kauden alkuun oli vain kaksi päivää aikaa.

Kokemattoman valmennuskaksikon lisäksi HIFK:n joukkue oli kesän aikana rakennettu vähän sinne päin, mikä ei antanut hyvää lähtökohtaa kauteen. Sormunen sai potkut huonon alkukauden jälkeen päävalmentajan paikalta.

– Me oltiin ”Sopan” kanssa liian aikaisin liian kovassa paikassa, että eihän me sitä pystytty hoitamaan, Pennanen sanoo.

HIFK:hon palkattiin sekavassa tilanteessa Raimo Summanen, joka ei myöskään ollut Pennasen sanojen mukaan vakuuttunut seuran toiminnasta.

– Summanenkin totesi viikon jälkeen, että kuka tämän joukkueen on koonnut.

Pennanen sai itse lähteä HIFK:sta kesken seuraavan kauden 2012-13, kun hänen paikkansa otti nykyinen apuvalmentaja Joonas Tanska.

Henri Havusela