Ison määrän pelaajia viime kauden joukkuestaan menettänyt Vaasan Sport on alkanut rakentamaan ensi kauden joukkuettaan hyvissä ajoin.

Aiemmin tiistaina Suomikiekko uutsioi, että puolustajalupaus Joni Tuulola siirtyy vaasalaisten riveihin HPK:sta.

Lisäksi seura on tiedottanut muistakin tuoreista sopimuksista tiistaina. Sportiin siirtyy Tuulolan kanssa samassa veneessä HPK:ssa ajoittain loistavia otteita kuluneella kaudella esittänyt puolustaja Oskari Manninen. 25-vuotias kiekollinen puolustaja teki runkosarjassa hyvät pisteet 8+12=20. Manninen on edustanut Sportia aiemminkin usean kauden ajan.

Sportin kanssa kaksivuotisen sopimuksen on tehnyt myös nuorten maailmanmestari ja Kärpissä SM-liigassa pelannut 20-vuotias Antti Kalapudas.

– Kalapudas otti jo viime kaudella isoja kehitysaskeleita, ja uskomme, että sama jatkuu myös täällä Vaasassa. Hän on ehdottomasti tulevaisuuden huippusenttereitä, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kommentoi seuran sivuilla.

Lisäksi Sport vahvistuu yliopistokiekkoa Northern Michiganin joukkueessa edelliset neljä kautta pelannut 23-vuotias hyökkääjä Sami Salminen.

HIFK:n kasvatti ja Jokereiden A-junioreissa 45 tehopistettä kaudella 2011-12 tehnyt järkälemäinen Salminen on 193-senttinen ja 101-kiloinen. Hänen sopimuksessaan on try out -jakso, mikä ulottuu syyskuun puoliväliin.

Uutena kasvona Vaasassa nähdään Salmisen tavoin yliopistokiekkoa viime vuodet pelannut Niklas Nevalainen. Porilaislähtöinen pienikokoinen puolustaja edusti Ässiä A-junioreihin asti, mutta liigadebyytti on vielä tekemättä. Hänen sopimuksensa Sportin kanssa kattaa seuraavat kaksi kautta.