YLE: Liiga pettyi Jokerien uuteen KHL-sopimukseen: ”Se keskustelu oli aika lyhyt”

Helsingin Jokerit tiedotti perjantaina jatkavansa jääkiekkosarja KHL:ssä ainakin seuraavat viisi vuotta. Seuran tulevaisuudella ehdittiin mediassa spekuloida, kun uuden jatkosopimuksen julkaisemiseen meni niin pitkään.

Nyt Jokerit viimeistään leikkasi siivet kaikilta huhuilta uuden sopimuksen myötä. Kotimaisen Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoo, että uusi sopimus kilpailevan sarjan kanssa oli pettymys.

– Tietysti olisimme nähneet mielellämme Jokerit Liigassa. Varmasti suomalainen jääkiekko tarvitsee kaksi joukkuetta pääkaupunkiseudulta. Jokerit olisi ollut varmasti nettovoittoa tuottava seura ja kiinnostava joukkue vieraspaikkakunnillakin, Hiltunen kertoi Yle Urheilulle.

Hiltusen omien sanojen mukaan hän jopa tapasi Jokerien omistajan Hjallis Hakimon keskustellakseen seuran halukkuudesta palata Liigaan.

– Tapasimme Harkimon kanssa ja vaihdettiin kuulumisia heidän tilanteesta. Sitä kautta on pidetty ajan tasalla, että he tulevat jatkamaan KHL:ssä. Mutta silloin ei vielä ollut mitään virallista sopimusta kirjoitettu, Hiltunen avaa.

– Kerroin Hjallikselle, että Liiga näkisi mielellään Jokerit osana Liigaa ja olisi tervetullut Liigaan seurana. Se keskustelu oli aika lyhyt, kun heillä oli selkeä näkemys ja ehkä varmaan myös tieto pelaamisesta KHL:ssä.

» KHL:n lopputulokset ja tuoreimmat uutiset löydät erikoissivultamme!