Winnipeg Jetsin ja Pittsburgh Penguinsin välinen kohtaaminen meni nopeasti hyvin fyysiseksi, sillä jo heti avausminuuteilla hanskat lensivät useamman kaverin kohdalla.

Ensin Penguinsin venäläinen supertähti Jevgeni Malkin päätti vastata aiempaan kohuun ja hän tiputti hanskat Jetsin kapteenia Blake Wheeleriä vastaan.

Tämän jälkeen molempien joukkueiden päävalmentajat marssittivat tappelijat jäälle ja sen jälkeen vuorossa oli isojen karjujen tappelu. Jetsin Chris Thorburn sai vastaansa Jets-ottelua varten farmista kutsutun Tom Sestiton.

Tunteet kävivät välittömästi kuumana siksi, että joukkueiden edellinen kohtaaminen oli mennyt varsin rumaksi.

Helmikuussa Pittsburghissa pelatussa ottelussa Malkin taklasi hyppäämällä Wheeleriä päähän, eikä tätä katsottu hyvällä Jetsin leirissä.

Jetsiltä Dustin Byfuglien ja Adam Lowry puolestaan esittelivät taklauksia, joissa alle jäivät Penguinsin Justin Schultz ja Olli Määttä.

Schultzilla todettiin aivotärähdys ja Määttä joutui sivuun useamman viikon ajaksi käsivamman takia.

Molempien leireistä huudeltiin kovaan ääneen helmikuun taiston jälkeen, joka loi jännitteitä yön kohtaamista silmällä pitäen.

Silti Malkinin tappelu tuli yllätyksenä, sillä hän ei ole kunnostautunut kyseisellä saralla kovin paljoa NHL-uransa aikana. Yleensä Penguinsista muut kaverit ovat hoitaneet kyseiset hommat hänen puolestaan. Nyt Malkin päätti olla itse suoraselkäinen ja vastata muun muassa niihin syytöksiin, joita Wheeler oli häntä kohtaan heitellyt helmikuussa nähdyn taklauksen jälkeen.