Boston Bruinsin suomalaistorjuja Tuukka Rask oli sivussa viikonloppuna, kun Bruins kohtasi tärkeässä ottelussa kovan kilpakumppaninsa New York Islandersin.

Bruins ehti olla neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa, joka meni kuitenkin poikki, kun Islanders jäi sen jalkoihin lukemin 2-1.

Voiton myötä Bruins otti jälleen paikkansa itäisen konferenssin toiselta Villi kortti -paikalta, ohitettuaan vastustajana toimineen Islandersin.

Varsinkin Bruins, Islanders, Toronto Maple Leafs ja Tampa Bay Lightning käyvät kovaa kisaa viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Raskin korvaajana toiminut Anton Hudobin sai runsaita kehuja voitto-ottelun jälkeen.

– Rakastin sitä, millaisen suorituksen hän jätti pöydälle. Hän on taistelija. Hän uiskenteli välillä maalilla, mutta se on osa häntä. Hän tekee asioista mielenkiintoisia. Hän taisteli, kuten hän aina tekee ja sitä tarvitsimme, Bruisin väliaikainen valmentaja Bruce Cassidy kehaisi lauantaina.

Kaiken keskellä venäläistorjuja Hudobin on ollut mainiossa iskussa. Hän on voittanut viisi edellistä starttiaan, torjuntaprosentin ollessa 92,0 ja päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 1,98. Tämä on tullut vastaan tähdistöottelun tauon jälkeen. Samaisen aikajanan keskellä Raskin tilastot ovat olleet 89,2% ja 2,91.

Bruinsia läheltä seuraava CSNNE:n toimittaja Joe Haggerty nosti Raskin tikun nokkaan.

Tiukkasävyisessä pohdinnassa Haggerty palaa myös viime kauteen, jolloin Rask ei ollut tolppien välissä Bruinsin kauden tärkeimmässä pelissä.

– Rask oli silloin kipeä, eikä hän pelannut runkosarjan päätösottelua Ottawa Senatorsia vastaan. Bruins hävisi sen ja missasi pudotuspelit. Nyt toki jäljellä on vielä pari viikkoa, joten lauantaina panokset eivät olleet yhtä suuret.

– Iso ongelma on kuitenkin se, että kuinka paljon Bruins voi luottaa Raskiin, kun puhutaan ratkaisivista peleistä? Hän päästi pari helppoa maalia torstaina (Tampa Bay) Lightningia vastaan ja sen jälkeen hän näytti kuin pojalta, joka olisi hukannut koiransa. Kun hänen kohdalleen heitettiin pallo siitä, miten hän otti tappion omille harteilleen, Rask vastaili hyvin pehmeällä, epävarmalla äänellä.

Haggerty halusi nostaa esille Raskin itsevarmuuden tällä hetkellä. Se johti kiperään kysymykseen:

– Mitä hyvää ykkösmaalivahdissa on, jos hän ei pelaa kuin ykkösmaalivahti juuri silloin, kun sitä kaivataan?

Haggerty nostaa esille mahdollisuuden siitä, että Rask on loukkaantuneena ja hän mahdollisesti tarvitsee kauden jälkeen lonkkaleikkauksen, eikä suomalaisvahti olisi tuntenut oloaan 100-prosenttiseksi kauden aikana. Toisena vaihtoehtona esille nousee otteluruuhka, jonka keskellä kuorma kasvoi liian suureksi.

– Ehkä Raskia suututti se, miten Cassidy sanoi joukkueen tarvitsevan ”enemmän häneltä”. Yhtäkkiä perjantaina esille tuli ”alavartalovamma”, vaikka vielä edellispäivänä Rask sanoi tunteneensa olonsa fyysisesti varsin hyväksi.

– Tai ehkä Rask on ollut henkisesti väsynyt sen jälkeen, kun hän on kantanut koko kauden joukkuetta eteenpäin, läpi isojen ongelmien. Ehkä hän tarvitsi muutaman päivän pois jäältä, jotta hän pystyi keräämään itsensä viimeisiin, tärkeisiin peleihin runkosarjan aikana.

Haggerty on kuitenkin hyvin epäileväisenä Raskin suhteen.

– Bruins ei voi katsoa Raskia sellaisena vaihtoehtona, johon he voivat luottaa koko loppukauden ajan. Se maksoi kovan hinnan viime vuonna. On sääli, jos Bruins tekee jälleen saman tempun, laittamalla kaikki munat samaan koriin, tässä tapauksessa Raskin koriin.

Tämän jälkeen esille tuli hurja ehdotelma.

– Ehkä Bruinsin on aika miettiä muita maalivahtivaihtoehtoja kesällä. Raskilla ei ole enää täyttä siirtokieltoa sopimuksessaan, koska se lähtee pois tämän kauden jälkeen. Hän on ollut hyvin epätasainen tärkeimmillä hetkillä jo vuosien ajan. Ei Bruinsin pitäisi maksaa sellaisia summia, mitä he nyt maksavat, jos hän ei pysty vastaamaan huutoon, Haggerty nosti kissan pöydälle.

– Nyt Bruinsin tulisi jatkaa Hudobinilla, joka on kuuma maalivahti. Hän näytti lauantaina olevansa valmis taistelemaan. Antaa Raskin parannella paikkojaan, tai mikä ikinä ongelma olikaan, kun hän oli sivussa giganttisen tärkeästä pelistä lauantaina Brooklynissä.