© Kuva: Getty Images

Sedinin veljekset konsultoivat NHL-joukkuetta siirtorajahankinnan kanssa – neuvoivat laittamaan ykköskenttään

San Jose Sharks hommasi siirtorajalla tanskalaishyökkääjä Jannik Hansenin Vancouver Canucksista. Hansen joutui odottamaan lähes 10 päivää debyyttiään pelilupa-asioiden takia, mutta nyt hän on päässyt pelaamaan jo neljä ottelua joukkueen riveissä.

San Josen päävalmentaja Peter DeBoer asetti työteliään ja nopeakinttuisen Hansenin joukkueen ykköskenttään tähtipelaajien Joe Pavelskin ja Joe Thorntonin rinnalle. Mistä idea tähän oikein lähti?

No Vancouverin ruotsalaiskaksosilta Henrik Sediniltä ja Daniel Sediniltä tietenkin. San Josen ruotsalainen apuvalmentaja Johan Hedberg oli saanut konsultointia Sedinin veljeksiltä, jotka pelasivat ison osan kaudesta Hansenin vierellä.

– Hedberg sai infoa Sedinin veljeksiltä. Hansen on kuulemma sopiva palanen Pavelskin ja Thorntonin viereen. Se vain vahvisti valintaamme, kerto DeBoer CSN Bay Area -lehden haastattelussa.

Hansen on pelannut neljä ottelua San Josen ykköskentässä, mutta tehopisteitä on tullut vasta 0+1. San Jose on silti voittanut niistä peleistään silti kolme.

Hansen vertaa San Josen tähtikaksikkoa Pavelskia ja Thorntonia Vancouverin Sedineihin.

– Pavelski ja Thornton pelaavat samalla tavalla kuin muutama kaveri Vancouverissa. He haluavat pitää kiekkoa ja pelata sitä eteenpäin. Minun on varsin helppo pelata omalla tyylilläni heidän kanssaan, kertoo Hansen.

– Tehtäväni on sama kuin Vancouverissa – kiekkojen kaivamista, maalille menemistä ja kiekkojen saaminen heille.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!