© Kuva: Getty Images

Sebastian Aho oli päätyä nuoren supertähden Auston Matthewsin rinnalle – ”Harkitsimme totisesti häntä”

Miltä Ahon NHL-ura näyttäisi nyt, jos varausvuorolla 34 varannut Toronto Maple Leafs olisi varannut uskomatonta tulokaskautta pelaavan suomalaisnuorukaisen?

Toronton päävalmentaja Mike Babcock piti Ahoa erityistarkkailussa varausvuonna, mutta Toronto päätyi lopulta valitsemaan kanadalaispuolustaja Travis Dermonttin, jonka ura ei ole vielä lähtenyt lentoon loukkaantumisten takia.

– Muistan kuinka hyvä pelaaja Aho oli draftin aikaan ja me harkitsimme totisesti hänen valitsemista, kertoo Babcock Toronto Sunille.

Aho olisi voinut liittyä Toronton nuorien supertähtien Mitch Marnerin, William Nylanderin ja Auston Matthewsin lähes satumaiseen tarinaan, jos Toronto olisi päätynyt varaamaan nuoren Kärpät-kasvatin.

Aho on ollut Carolinalle todellinen lottovoitto, koska suomalaistaituri on tehnyt 65 otteluun 20 maalia ja 18 syöttöpistettä. 19-vuotias Aho on myös tulokkaiden maalipörssin kolmantena, edellään vain huimaa kautta pelaavat Patrik Laine (32) ja Matthews (31).

– Me tiesimme, että hän on hyvä. Näimme mitä hän teki MM-kisoissa ja World Cupissa. Niin kuin Matthews, hän pelasi World Cupissa ennen NHL:ää. Se näyttää kuinka hyviä nämä pelaajat ovat, kertoo Carolinan päävalmentaja Bill Peters.

Carolinan veteraanihyökkääjä Jay McClement näkee, että Aho ei saa suurta mediamyllyä, koska hän ei pelaa suuren markkinan joukkueessa kuten Torontossa.

– Hänestä ei puhuta niin paljon, koska hän ei pelaa ison markkinan joukkueessa tai kanadalaisessa jengissä niin kuin nämä muut kaverit. Mutta me kaikki tässä joukkueessa ymmärrämme kuinka hyvä hänen tulevaisuutensa tulee olemaan, McClement ylistää.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!