© Kuva: Getty Images

NHL saamassa mielenkiintoisen veljestrion – huippupakin veljet kovassa nosteessa

Koko kiekkomaailma tuntee Nashville Predatorsin tähtipuolustajan P.K Subbanin ja hänen valovoimaisen luonteensa.

Aiemmin kuusi täyttä kautta Montreal Canadiensissa pelannut Subban on saamassa NHL-kaukaloihin tulevaisuudessa hyvin todennäköisesti kaksi nuorempaa veljeään, joilla molemmilla on NHL-varaus ja tulokassopimukset taskussaan.

Toinen heistä on isoveljen tavoin puolustaja Jordan Subban, joka on molemmilla kausillaan AHL:ssä rikkonut 30 pisteen rajan Utica Cometsin paidassa.

22-vuotias Vancouver Canucksin vuoden 2013 neljännen kierroksen varaus on hyvässä vauhdissa kohti NHL-kaukaloita. Isoveljeensä verrattuna 175-senttinen Jordan on selvästi pienikokoisempi. Koska hän on myös puolustaja, yritetään häntä usein verrata tuskastuttavan paljon veljeensä.

– Ihmiset nyt vain odottavat samoja asioita. Siinä ei ole mitään uutta, Jordan Subban sanoo The Province -lehden haastattelussa.

Kolmas veljeksistä on Boston Bruinsin ykköskierroksella varaama 23-vuotias maalivahti Malcolm Subban, joka on Bostonin organisaatiossa AHL:n puolella nokkimisjärjestyksessä Tuukka Raskin ja Anton Hudobinin takana.

P.K Subban uskoo lahjakkaan maalivahdin nousevan pian NHL-peleihin. Malcolm Subban pelasi jo yhden ottelun Bruins-paidassa toissa kaudella.

– Maalivahdiksi hän on hoitanut asiansa erittäin hyvin. Hän on saanut itsensä hyvään asemaan, minkä lisäksi olen nähnyt hänen kypsyvän ammattilaisena. Hän tulee pärjäämään erittäin hyvin, yhdeksän miljoonan vuosipalkkaa nauttiva isoveli kuvailee.

Veljekset kuvailet toisiaan erilaisiksi, mutta se ei estä heiltä samaa unelmaa pelata maailman kovimmassa kiekkosarjassa.

– Me emme ole kuin Sedinit. Emme ole kaksosia, joten meillä on eri geenit ja olemme muutenkin erilaisia. P.K tekee loistavaa työtä ja olen iloinen hänen puolestaan, puolustaja Jordan Subban kehuu.

– Haluan vain päästä samalle tasolle.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!