Montreal Canadiens ja Dallas Stars kohtaavat toisensa keskiviikon vastaisena yönä. Monelle pelaajalle on tiedossa aivan normaali ottelu muiden joukossa, mutta Montrealin puolustajalle Jordie Bennille, 29 ja Dallasin supertähtihyökkääjälle Jamie Bennille, 27 ilta on varmasti ikimuistoinen.

NHL:n yksi tunnetuimmista veljespareista pääsee kohtaamaan toisensa ensimmäistä kertaa NHL-urallaan.

Bennin veljeksistä Jordie on nöyrää puolustuspeliä pelaava peruspuolustaja Montrealin kolmannesta pakkiparista, kun taas Jamie on Dallasin kapteeni, supertähti, NHL:n pistepörssin vuonna 2015 voittanut olympiakultamitalisti. Veli-Jordiella on vielä ”hieman” kurottavaa veljensä saavutuksiin.

Urallaan pääosin ”Jamien veljenä” tunnettua Jordieta ei kuitenkaan haittaa nuoremman veljensä huima menestys, vaan täysin päinvastoin. Hän iloitsee avoimesti hänen saavutuksistaan.

– Tietenkin olen pienessä varjossa, koska hän on supertähti ja pelaaja mikä hän on, mutta minä en ole sellainen tyyppi, jota kiinnostaa sellaiset asiat. Haluan hänen olevan niin menestyvä kuin vain voi olla. Jos joudun elämään hänen varjossaan, niin olen täysin sujut sen kanssa. Hän on uskomaton tyyppi ja uskomaton veli, avaa Jordie Benn TSN:n haastattelussa.

Jamie voitti NHL:n pistepörssin 87:llä pisteellään kaudella 2014-15. Sekään ei herättänyt kateutta Jordiessa.

– Hän on veljeni. Se on uskomatonta. En tule ehkä koskaan voittamaan mitään tuollaista, mutta hän on perheenjäsen ja hän sai voittaa jotain niin spesiaalia, hänelle itselleen ja perheelleen. Oli hienoa olla mukana siinä kyydissä, Jordie kertoo.

Jordie siirtyi Dallasista Montrealiin siirtorajalla vaihdossa puolustaja Greg Pateryniin ja neljännen kierroksen varausvuoroon. Jamie otti veljensä lähdön Dallasista haikeasti vastaan.

– Me olemme todella läheisiä. Olemme parhaita kavereita. Oli vaikeaa nähdä hänen lähtevän, mutta se oli hauska kokemus elää NHL-elämää yhdessä. Olen enemmän innoissaan, että hän voi olla oma persoonansa nyt Montrealissa ja oikeasti laittaa uransa lentoon, Jamie Benn hehkuttaa.

Kaksikko kohtaa toisensa keskiviikon välisenä yönä, mutta kentällä veljekset tuskin kohtaavat toisiaan kovin montaa kertaa.

– Kun hän hyppää kentälle, minulle huudetaan: ”pois sieltä!” Joten pääsen seuraamaan hänen peliään vaihtopenkiltä, vitsailee Jordie nauraen.

– Se tulee olemaan erilaista, mutta ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun joku vaihdetaan pois ja joudut pelaamaan vanhaa seuraa vastaan saman tien. Se, että pääsen pelaamaan veljeäni vastaan, on hauskaa.

Jamie on seurannut paljon veljensä suorituksia Montrealissa vaihtokaupan jälkeen.

– Se tulee olemaan hauskaa meille. Olen katsonut melkein jokaisen Canadiensin pelin. Se antaa minulle jotain tekemistä, kun en ole itse pelaamassa. Seuraan jopa Montreal Canadiensin Twitter-tiliä nyt. Olen iloinen hänen puolestaan. Hän on niin hyvässä paikassa nyt. Montreal on NHL:n kärkiorganisaatioita ja heillä on loistava joukkue siellä. Olen iloinen, että hän sopii sinne ja nauttii olostaan siellä, Jamie Benn kertoo.