Minnesota Wildin suomalaishyökkääjä Mikael Granlund on noussut NHL:n eliittiin huimilla otteillaan. Granlund on tehnyt NHL-uransa maali, syöttö jaa piste-ennätyksen tällä kaudella.

ESPN:n toimittaja Pierre LeBrun tiedusteli 25-vuotiaalta Granlundilta syitä upeaan kauteen. Granlundin tämän kauden suurin konkreettinen muutos peliinsä on vaihto sentterin paikalta laitahyökkääjäksi.

– Uskon, että voin pelata molempia pelipaikkoja. Isoin ero on puolustuspään vastuussa. Sentterinä sinun täytyy olla jokaisessa vaihdossa loistava omaan päätyyn. En ole isoin kaveri, joten kun joudut puolustamaan paljon, se vie paljon hyökkäystehoja. Tykkään silti pelata molempia paikkoja, kertoo Granlund ESPN:n haastattelussa.

Yhtenä syynä hyvään kauteen Granlund pitää syksyllä pelattua World Cupia. Granlundilta kysyttiin: auttoiko kovavauhtinen World Cup hänen huikeisiin otteisiin tällä kaudella.

– Kyllä. Mielestäni se on hyöty joillekin pelaajille, jotka olivat siellä. NHL:ään oli ehkä helpompi tulla, kun olit pelannut siellä. Kun voit pelata pahoja pelejä ennen kautta – uskon, että se oli hyvä asia minulle, Granlund kommentoi.

Suomen maajoukkueessa nuoresta iästään huolimatta upean uraa tehneeltä Granlundilta kysyttiin mielipidettä tulevista Etelä-Korean talviolympialaisista.

– En tiedä mikä tilanne siellä on meneillään. Tiedän vain, että vuoden 2014 Sotshin olympialaiset olivat parhaat kisat missä olen ollut mukana. Pelaajana ja urheilijana on ylpeys saada osallistua olympialaisiin, hehkuttaa Wild-taituri.

– En tiedä mitä tulee tapahtumaan, mutta rakastan olympialaisten ilmapiiriä ja kaikkea siinä. Toivottavasti pääsemme pelaamaan, Granlund päättää.