Sportsnetin arvostetun analyytikon Elliotte Friedmanin mukaan viime vuosina Venäjän maajoukkueen vakiokalustoon kuulunut puolustaja Viktor Antipin on siirtymässä ensi kaudeksi NHL:ään.

24-vuotias pienikokoinen puolustaja on siirtymässä Metallurg Magnitogorskista Friedmanin mukaan todennäköisimmin Buffalo Sabresiin, jonka ykköspakkina häärii Rasmus Ristolainen. Kenties 180-senttinen pakki istutetaankin ensi kaudella 192-senttisen suomalaisen rinnalle.

Jutun mukaan puolustajan perässä ovat olleet myös Calgary Flames, Chicago Blackhawks, Columbus Blue Jackets ja Pittsburgh Penguins, mutta Sabresin tarjous oli houkuttelevin.

Antipinia ei ole varattu NHL:ään, mutta miehellä on takanaan nyt kahdet MM-kisat. Tällä kaudella KHL:n runkosarjassa Antipin keräsi pakin tontilta 59 otteluun pisteet 6+18=24.

Antipinin seurakaverina Magnitogorskissa pelaava Aleksei Bereglazov on Friedmanin mukaan myös matkalla NHL:ään.

Peräti 194-senttisen pakin todennäköisin seura olisi toimittajan mukaan New York Rangers. Tällä ja edelliskaudella Euro Hockey Tourilla Venäjää edustanut 22-vuotias järkäle summasi KHL-runkosarjassa kuluvalla sesongilla pisteet 1+18=19 pelaamissaan 60 ottelussa.