NHL:ään on huhuttu tämän kauden aikana useita KHL-pelaajia, mutta olympialaiset saattavat vesittää siirrot.

Pietarin SKA:n hyökkääjät Vadim Shipatshev ja Jevgeni Dadonov saattavat jatkaa vielä ainakin yhden kauden KHL:ssä, sillä kaksikon tiedetään haluavan olympialaisiin. Mikäli NHL päättää jättää ensi vuoden olympiakisat väliin (uutinen), jäisivät Shipatshev ja Dadonov todennäköisesti vielä ruplaliigaan olympialaisten takia.

Sama vaikutus olympialaisilla on Ak Barsissa säväyttäneeseen Vladimir Tkatshjoviin, jonka perässä on useita NHL-seuroja. Tilanne Tkatshjovin kohdalla on vaan päinvastainen. Mikäli NHL päättäisi päästää pelaajansa olympialaisiin, niin Tkatshjov tuskin mahtuisi Venäjän olympiajoukkueeseen. Tässä tapauksessa Tkatshjovin voisi olettaa siirtyvän NHL:ään.

Mutta mikäli NHL ei koppaisi olympiatarjousta, avaisi se Tkatshjoville taas hyvän sauman edustaa Venäjää olympialaisissa, jolloin NHL-diili siirtyisi vuodella.

– Tulevasta seurasta en voi sanoa vielä mitään. NHL:stä on kiinnostusta, mutta asiaa täytyy miettiä, Tkatshjov sanoo Business Online -sivustolle.

Tkatshjov toivoo valintaa MM-kisoihin. Myös ensi vuoden olympiakisat kiinnostavat.

Onko olympialaisilla vaikutusta tulevaan sopimukseesi?

– Kyllä on.

Tkatshjov oli tällä kaudella Ak Barsin paras pistemies pudotuspeleissä haalien 15 mittelöön 2+9. Runkosarjassa saldo oli 58 peliä ja 15+17. Miehen KHL-sopimus umpeutuu huhtikuun viimeinen päivä.