NHL:ssä huhuja riitti vaikka kuinka paljon siirtorajan yhteydessä.

Osa isoista treideistä jäi toteutumatta ja osaa huhutaan kesälle. Kovia huhuja mukaansa imenyt ja mahdollisesti keväälle valuva tilanne nähtiin Colorado Avalanchen kohdalla. Matt Duchenea ja Gabriel Landeskogia ei treidattu, vielä.

Huhut kääntyvät hiljalleen kohti kesää, jossa yksi asia on varma.

Silloin NHL:ssä nähdään iso karuselli.

Nimittäin maalivahtien kanssa.

ESPN:n toimittaja Pierre LeBrun kirjoitti asiasta, huomioiden niin laajennusdraftin, treidit kuin myös vapaaksi agentiksi päätymisen.

– Esimerkiksi Marc-Andre Fleury ja Jaroslav Halak odottavat treidiä. Yksi Detroit Red Wingsin maalivahdeista, Jimmy Howard tai Petr Mrazek, saatetaan treidata. Oma kysymyksensä on se, yrittääkö Colorado Avalanche päästä eroon Semjon Varlamovista?

– Samalla pitkä lista maalivahteja on valumassa vapaiksi agenteiksi, kuten: Ben Bishop, Brian Elliott, Ryan Miller, Scott Darling, Steve Mason, Ondrej Pavelec, Jonathan Bernier, Chad Johnson, Darcy Kuemper, Anders Nilsson, Keith Kinkaid, Peter Budaj ja Mike Condon.

Näiden joukossa on nimiä, jotka ovat toimineet jo aiemmin ykkösmaalivahteina NHL:ssä. Listassa on myös veskareita, joilla on kykyä toimia sellaisena.

– Muun muassa Darling on kaveri, jonka uskotaan olevan valmis ykkösmaalivahdiksi, LeBrun miettii.

Myös useammalla seuralla on mietittävää siinä, miä he aikovat tehdä maalivahtiensa kanssa. Näitä ovat muun muassa Calgary Flames, Winnipeg Jets, Phildelphia Flyers ja Dallas Stars.

Kaiken tämän päälle laajennusdrafti luo oman mielenkiintoisen kysymyksensä tarjolle.

Sarjaan liittyvän Golden Knights Vegasin pitää poimia kolme maalivahtia nykyisistä 30 seurasta.

LeBrun nostaa tässä esille suomalaisvahdin Antti Raannan.

– Raanta, Philipp Grubauer ja Michal Neuvirth ovat todennäköisesti maalivahteja, jotka asetetaan tarjolle. Ainakin yksi heistä, ellei jopa kaksi, kiinnostanee Vegasia.

– Yhteenveto? Iso tusina maalivahteja on vaihtamassa osoitetta. Jo kesäkuu tulee olemaan kiireistä aikaa, LeBrun uskoo.