Toronto Maple Leafsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen pääsee tekemään tämän kauden NHL-debyyttinsä ottelussa Florida Panthersia vastaan.

Kapasen nostaminen NHL:ään sai TSN:n toimittajat Craig Buttonin ja Patrick O’Sullivanin lähes raivon partaalle. Suomalaispelaaja ei selvästikään kuulunut heidän suosikkilupauksiinsa.

– Hän on Toronton yksi avainlupauksia. Hän ei kuitenkaan ole näyttänyt tasaisuutta, että hän voisi olla kokopäiväinen NHL-pelaaja. Hän on epätasainen suorittaja. Hänellä on pitkiä aikaansaamattomia jaksoja, Button ärisi TSN 1050:n radiolähetyksessä.

Tosiasiassa Kapasen pisin pisteetön putki tällä kaudella on kaksi ottelua.

– Olen suora teidän kanssanne. Piste per peli -pelaaja AHL:ssä ei tarkoita mitään minulle. Haluan nähdä tasaisuutta, Button jatkoi puhisemistaan.

Kapanen pelaa ensi yönä Toronton neljännessä kentässä yhdessä kahden rouhijahyökkääjän Brian Boylen ja Matt Martinin kanssa. Nuorelle suomalaislupaukselle on luvattu roolia alivoimalla.

Button ei usko Kapasen koskaan nousevan haastamaan Toronton supernuorukaisia Mitch Marneria, William Nylanderia tai edes Connor Brownia.

– Hänen pitää tajuta tyylinsä. Hän ei ole hyökkäävä pelaaja NHL:ssä. Hän harhailee kentällä ja liikkuu alueilla missä hän ei ole tehokas. Hän ei tule pelaamaan paremmassa kentässä kuin Marner tai Nylander. Hänen pitää löytää tapa, miten hän voi olla hyvä laituri heidän takanaan. Hän ei ole edes parempi pelaaja kuin Brown, Button tykittää.

– Jos kuulen vielä kerran termin piste per peli -pelaaja AHL:ssä – saatan oksentaa.

Kapanen on tehnyt AHL:ssä tällä kaudella 43 ottelussa tehot 18+25=43.

– AHL ei ole hyvä liiga. Hän voi pelata NHL:ssä neloskentässä kahdeksan minuuttia, koska hän osaa luistella. Tämä kaveri pelasi viime kaudella yhdeksän NHL-ottelua. Hän tuli tämän kauden alussa harjoitusleirille sillä asenteelle, että hän saa varman paikan NHL:ssä, O’Sullivan tylyttää.

– Hän ei ole todistanut mitään. Hänen uransa on nyt kortilla. Hänen pitää näyttää mitä hän voi tehdä, O’Sullivan jatkoi.