Sveitsiläisseura SC Bernin suomalainen valmennuskaksikko Kari JalonenVille Peltonen on heti ensimmäisellä kaudellaan tekemässä kovaa tulosta Sveitsin pääsarjassa NLA:ssa.

Bernin tilastot koko kaudelta ovat taattua Jalosen laatua. Joukkue voitti runkosarjan, päästi vähiten maaleja ja kärsi 50 runkosarjan ottelusta vain yhdeksän suoraa tappiota.

Lisäksi Bernin vire on ollut nousujohteinen, mitä pidemmälle kausi on edennyt. Se päätti runkosarjan kuuden ottelun voittoputkeen, minkä lisäksi se on voittanut nyt kaksi ensimmäistä puolivälierän otteluaan Bieliä vastaan.

Leijonien päävalmentajan paikalta Sveitsiin siirtynyt Jalonen valmensi Suomen MM-hopeaan keväällä 2016. Lisäksi hänellä valmentajan tehtävistä palkintokaapissa seitsemän Suomen mestaruutta ja hänet on kaksi kertaa valittu vuoden valmentajaksi SM-liigassa.

Ville Peltonen toimi ennen kuluvaa kautta HIFK:n valmennuspäällikkönä ja Jalosen apuvalmentajana Suomen maajoukkueessa. Valmennuspesti Bernissä on kiekkolegendan ensimmäinen sarjajoukkueessa ammattitasolla.

Peltosen lisäksi Bernin valmennustiimiin kuuluu suomalainen Samuel Tilkanen.