© Kuva: www.atlant-mo.ru

Etelä-Korea laittoi Venäjän todella tiukoille – entinen NHL-tähti hämmästyi

Etelä-Korea antoi yllättävän kovan vastuksen Venäjää vastaan.

Maat kohtasivat viime viikonvaihteessa kahdesti ystävyysotteluiden merkeissä. Pelipaikkana toimi tuleva olympianäyttämö, Gangneungissa sijaitseva Coastal Cluster.

Lauantaina Venäjä kaatoi Etelä-Korean niukasti 4-3. Sunnuntaina Etelä-Korea johtoi toisen erän alussa 2-1, mutta joutui taipumaan lopulta maalein 2-5.

Venäjän joukkue koostui pääasiassa alle 25-vuotiaista KHL:ssä pelaavista kiekkoilijoista. Etelä-Korean tarjoama vastus yllätti silti monet, mukaan lukien Venäjän maajoukkueen pelaajatarkkailijan Aleksei Zhamnovin.

– Ollakseni rehellinen, niin olin yllättynyt. Tiedän joukkueen valmentajan Jim Paekin. Hänellä on paljon kokemusta ja hän teki otteluissa loistavaa työtä. Korealaiset pelasivat keskittyneesti ja pysyivät pelisuunnitelmassaan, Zhamnov kehui Yonhapin mukaan.

Zhamnov pelasi NHL:ssä yli 800 ottelua kausina 1992-2006. Soulissa syntynyt Paek uurasti itsekin aikoinaan taalaliigassa. Paek voitti 1990-luvun alussa kaksi Stanley Cupia Pittsburgh Penguinsin paidassa.

Etelä-Korea sai kisaisännyyden myötä automaattisen paikan ensi talven olympiaturnaukseen. Joukkue on IIHF:n maailmanrankingissa sijalla 23.