Viime öisessä Montreal Canadiensin ja Florida Panthersin välisessä kohtaamisessa nähtiin tilanne, jossa kotijoukkue Montrealin Aleksei Jemelin taklasi vieraiden kapteeni Derek MacKenzietä osuen tätä leukaperiin. MacKenzie selvisi vaarallisesta tilanteesta kuitenkin säikähdyksellä ja ilman loukkantumista.

Floridan Shawn Thornton ei pitänyt näkemästään ja hyökkäsi venäläisen kimppuun puolustamaan joukkuetoveriaan. Jemelin ei kuitenkaan ollut valmis pudottamaan hanskojaan ja pudottautui jäähän suojatakseen itseään.

Tilanne meni Thorntonilla tunteisiin ja mies lateli ottelun jälkeen mielipiteensä Canadiensin toimittajalle. Voimahyökkääjä ei sulattanut sitä, ettei Montrealin puolustaja ollut valmis maksamaan vaarallisesta pelistään.

– Mielestäni hän edustaa kaikkea sitä mikä liigassa on vialla. Mielestäni kukaan ei enää joudu kantamaan vastuuta teoistaan. Et voi taklata kapteeniamme päähän ja vetäytyä sen jälkeen kilpikonna-asentoon ja odottaa, että tuomarit tulevat pelastamaan, Thornton avautui.

Jemelinillä on kuitenkin omat syynsä suojata kasvojaan iskuilta. NBC Sports muistuttaa, kuinka venäläispakki sai KHL:ssä pelatessaan pahan selkäsaunan tappelussa Aleksandr Svitovia vastaan ja miehen kasvoihin asennettiin metallilevy pahojen kasvovammojen takia, eikä Jemelin enää voi ottaa nyrkiniskuja kasvoihinsa.

Viime yön tilanne on nähtävissä yllä olevalla videolla.