479 NHL-ottelun Ossi Väänänen arvostaa Montreal Canadiensin venäläistaiturin Aleksandr Radulovin arvoasteikoissaan
korkealle. Jopa niin korkealle, että jos hän olisi valmentaja tiukan päätöksen edessä, hän valitsisi joukkueeseensa Radulovin (12+27) ennen Washington Capitalsin armotonta maalipyssyä Aleksandr Ovetshkinia.
(25+22).

– Molemmat ovat absoluuttisia huippupelaajia, mutta en miettisi edes kahta sekuntia. Jos rakentaisin voittavaa joukkuetta, ottaisin Radulovin välittömästi. Se on päivänselvää, Väänänen kertoo viasatsport.fin haastattelussa.

Vielä joitain vuosia takaperin tämä valinta olisi mennyt todennäköisesti toisin päin. Radulov palasi täksi kaudeksi NHL:ään
aivan toisella asenteella kuin ensimmäisellä stintillään nuorena poikana.

– Radulov on kasvanut ihmisenä valtavasti. Pelasin häntä vastaan monet vuodet maajoukkueessa ja Jokereissa. Poissa on se omaan pussiin pelannut jätkä, ja tilalle on tullut nöyrästi ja fiksusti pelaava pelaaja, joka jättää aina kaikkensa kentälle. Tuon tahdonvoiman kun vie NHL:ään, niin jälki on tuhoisaa. Myös Montrealin vaativa yleisö rakastaa häntä, Väänänen tietää.

Ossi Väänänen istuu tänään lauantaina NHL-studiossa, kun Viasat Urheilu näyttää Montreal – Washington -ottelun klo 19:40 alkaen ilmaiseksi suorana lähetyksenä.