Usein toiseen seuraan kaupatuksi tuleminen on shokki ja pettymys NHL-pelaajalle, mutta kun Detroit Red Wings kauppasi Tomas Jurcon Chicago Blackhawksiin, ei slovakialaishyökkääjä ainakaan pettynyt.

– Minulla oli pari vaiekaa vuotta Detroitissa, joten juttelin (manageri) Ken Hollandille, ja keskustelimme eri vaihtoehdoista. Tämä on taas uusi alku minulle, ja olen todella innoissani siitä, Jurco hehkutti Detroit Free Pressille.

– En kehittynyt viimeisen noin vuoden aikana, joten uskon tämän olevan loistava aika nostaa pelini uudelle tasolle.

Jurcon suurimpia vahvuuksia ovat kiekollinen osaaminen ja luistelu, mutta Detroitissa hänestä yritettiin jalostaa fyysisempää pelaajaa. Kun kumpikaan osapuoli ei ollut saanut aivan, mitä toivoi, pelaajakauppa oli luonnollinen jatkumo.

Jurco pääsi Blackhawksissa heti toisen slovakialaisen, Marian Hossan vierelle. Laituri toivoo, että uudessa joukkueessaan hän pääsisi paremmin hyödyntämään vahvuuksiaan.

– Minun piti muokata peliäni hiukan, se on NHL:ää. Sitä tekee, mitä täytyy, jotta pysyisi sarjassa. Se on kuitenkin kaikki nyt mennyttä. Olen kiitollinen Detroitille NHL-urani alusta, mutta tämä on uusi mahdollisuus minulle, Jurco hehkutti.