Montreal Canadiensin kokoonpano sisältää lukuisia yllätyksiä tällä kaudella kuten Paul Byron, Aleksandr Radulov ja suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen. Yksi, joka on noussut täysin puskista verrattuna äsken lueteltuihin pelaajiin on Philip Danault.

Danault on löytänyt viimeaikoina itsensä Montrealin ykköskentän sentterinä Max Paciorettyn ja Radulovin välistä. Danaultin vaikutus peliin on äärimmäinen. Hän on erittäin nopea luistelija, joka pystyy liikuttamaan kiekkoa nopeassakin vauhdissa. Kanadalaisnuorukaisen rooli ykköskentässä on hyvin puolustava, koska onhan hänen vieressään kaksi NHL:n hyökkäyspään eliittiin kuuluuvaa tähteä.

Pacioretty on tehnyt viimeisessä 30 ottelussaan 19 maalia, ja suurin osa niistä on tullut silloin kun Danault on ollut hänen vierellään.

– Kaikki tilanteet alkavat Philista. Hän luistelee kaikkialla kentällä. Katsojat eivät välttämättä huomaa kaikkia suorituksia mitä hän tekee, mutta hänen ketjukaverinsa huomaavat ja arvostavat, kertoo Montrealin kapteeni Pacioretty Montreal CTVnewsille.

– Hän tekee homman helpoksi ja antaa Raduloville mahdollisuuden nähdä kiekko ajoissa ja saada tilaa tilanteiden luomiseen, jatkaa Pacioretty.

23-vuotias Danault on tehnyt tällä kaudella 52 otteluun tehopisteet 10+17=27. Hänen aikasempi piste-ennätys oli 10 pistettä.

Quebecissä syntynyt Danault on itsekkin innoissaan mahdollisuudesta minkä Montreal on hänelle antanut.

– Mielestäni tämä on kohtalo. Uskon siihen. He antoivat minulle ison mahdollisuuden. Michael Therrien luottaa minuun paljon. Se antaa minulle itseluottamusta, joten kasvatan sitä joka päivä, Danault kertoo.

Danault saapui viime kaudella vaihtokaupassa Chicago Blackhawksista Montrealiin. Danault oli Chicagon ensimmäisen kierroksen varaus, jolla kesti pitkään kehittyä NHL-tason pelaajaksi.

– Hän on täysin eri pelaaja kuin viime vuonna. En sano, että hän oli huono viime vuonna, mutta uuteen ympäristöön on vaikea tulla, Pacioretty kommentoi.

Montrealin GM Marc Bergevin soitti ennen Danaultin hankinnan jälkeen kapteenilleen ja kertoi uutiset vaihtokaupasta.

– Ennen vaihtokauppaa, muistan kun Bergevin soitti minulle siirtorajan aikana. Sanoin peloissani vaimolleni ”Uh-oh, Berge soittaa” ja hän sanoi: Olemme hankkineet tämän kaverin Danaultin ja olen tietänyt hänet jo jonkin aikaa. Olen tarkkaillut häntä ja hän tulee olemaan iso osa tätä joukkuetta pitkän aikaa”, kertoo Pacioretty.

Danault on iso osa mestaruutta havittelevaa Montreal Canadiensia tällä hetkellä. Therrien tunnetaan usein kenttiä sekoittavana valmentajana, joten saa nähdä kuinka pitkään Danaultin joutsenlaulu kärkikentässä kestää. Viimeyön ottelussa Alex Galchenyak pelasi jo Danaultin paikalla, kun joukkue tavoitteli tasoitusmaalia.