NHL:n kohusiirto toi erikoisen tilanteen supertähdelle – ”Aika outoa”

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä nähtiin melkoinen kohusiirto, kun Montreal Canadiens nappasi itselleen päävalmentajakseen Claude Julienin.

Canadiens antoi kenkää Michel Therrienille, jonka kanssa potkuhetkellä Canadiens oli oman divisioonansa kärkipaikalla.

Mahtavan alkukauden jälkeen Canadiens on kuitenkin hyytynyt ja se on ollut yksi sarjan huonoimmista joukkkueista jo tovin ajan.

– Pelaajana ja erityisesti kapteenina sitä tuntee olonsa syylliseksi. Loppupeleissä meidän olisi pitänyt pelata paremmin, varsinkin viime aikoina. Ei sitä voi pakottaa johtoa tekemään tämmöistä päätöstä, mutta fakta on se, että olemme alisuorittaneet nyt viime viikkoina, Canadiensin kapteeni Max Pacioretty totesi aiheesta Sportsnetsille.

Therrienin potkut tulivat hieman yllättäen, mutta toisaalta eri spekulaatioita oli ehtinyt liikkua, varsinkin Montealissa.

– En ole varma mitä sitä voi odottaa. Totta kai kaikenlaista on liikkeellä kun pelaa Montrealissa. Yritämme kuitenkin blokata nuo kaikki ulos. Tuollaista on kuitenkin koko ajan ilmoilla, on se sitten treideihin, palkkaamisiin tai potkuihin liittyen, ei niistä tiedä mitä odottaa.

– Ei minulla ole mitään muuta kuin hyvää sanottavaa Michelistä ja sen takia tämä on kova paikka minulle, Canadiensin supertähtiin kuuluva Pacioretty harmitteli.

Paciorettylle itselle uusi kuvio on varsin erikoinen. Penkin taakse hyppäävä Julien ehti toimia vuosien ajan Boston Bruinsin päävalmentajana.

Seuran, jonka kanssa Canadiens on käynyt todella tulisia taistoja vuosikymmenten ajan NHL:ssä.

– Tämä on aika outoa. Vielä minulle itselleni, koska minulla on historiaa seuran kanssa. Loukkaantumiset sun muut. Mutta tämä on jääkiekkoa. Tämmöisiä asioita tapahtuu. Joskus pelaajat, jotka ovat olleet sinun pahimpia vihollisia, ovatkin yhtäkkiä ystäviä, jos sinut vaikka treidataan. Mutta onhan tämä erikoista, eikä tätä näe kovin usein. Hän on totta kai ranskaa puhuva päävalmentaja ja kun hän sai potkut, niin keskustelut aiheesta lisääntyivät. Mutta onhan se varmasti aluksi outoa nähdä hänet Montrealin penkin takana kaikkien kuumien kaksintaistelujen jälkeen.

Pacioretty viittasi loukkaantumisella hurjaan taklaukseen, jonka silloin Julienin valmentaman Bruinsin kapteeni Zdeno Chara täräytti häneen. Pacirettylle tapauksesta tuli paha aivotärähdys ja tilannetta puitiin useiden kuukausien ajan.

Uutta päävalmentajaa Julienia Pacioretty ei tunne tarkemmin.

– En yhtään. Mutta odotan innolla uuden sivun kääntymistä. Meidän pitää joukkueena päästä taas voittojen tielle tämän tauon jälkeen. Nyt voimme hieman ladata akkuja ja unohtaa menneet. Mutta kaikki kohdistuu loppupeleissä pelaajiin. Meidän pitää löytää tapoja voittaa noita pelejä.