Kun on voittanut Stanley Cupin, World Cupin, MM-kultaa ja kahdesti olympiakultaa, sekä on koko NHL:n korkeapalkkaisin valmentaja, luulisi, että ei tarvitse muita paljon katsoa ylöspäin.

Mike Babcock kuitenkin paljastaa ihailevansa Bill Belichickiä, joka voitti NFL-seura New England Patriotsin riveissä nyt viidennen Super Bowlin valmentajana. Tämän vuoden Super Bowlissa Patriots teki historiaa noustessaan 25 pisteen takaa tasoihin ja voittaessaan Atlanta Falconsin jatkoajalla.

– Minusta he ovat tehneet uskomatonta työtä, Babcock sanoi Toronto Sunille.

– Olen seurannut Belichickiä pitkään. Ensinnäkin hän ei hyväksy mitään muuta kuin kovaa tasoa joka päivä. Heille tulee koko ajan uusia ihmisiä joukkueeseen, ja he tekevät heistä parempia. Heillä on sapluuna, jonka avulla he menestyvät, ja se muuttuu joka viikko.

Babcock on lukenut muun muassa Belichickiä käsitteleviä kirjoja oppiakseen valmennusvinkkejä.

Belichickin lisäksi Babcock kehuu lehden jutussa Patriotsin tähtipelaaja Tom Bradya.

– Tom Brady on näkemykseni mukaan äärimmäinen ammattilainen. Kun mietitään lempiurheilijoita, hän on ilman muuta minun. Ei hänen taitojensa, vaan hänen harjoitusintonsa ja valmistaumisensa vuoksi. Hän tekee niin kovaa töitä, hän on niin valmistautunut, ja sillä tavalla hän tekee valmentajasta ja joukkueesta paremman, Babcock selitti.