Kääntyykö tästä Montrealin kurssi? – ”Palkkasimme NHL:n parhaan mahdollisen valmentajan”

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiens tiedotti myöhään tiistai-iltana Suomen aikaan antaneensa potkut pitkäaikaselle päävalmentajalleen Michel Therrienille. Uudeksi päävalmentajaksi palkattiin Bostonista potkut helmikuun alussa saanut Claude Julien.

Montrealin GM Marc Bergevin on näyttänyt aikasemminkin olevansa kykenevä vetämään vivusta, kun asiat eivät mene hänen haluamallaan tavalla.

Bergevin halusi tuoda valmentajanvaihdoksella ”uusia tuulia” Montrealiin.

– Haluan kiittää vilpittömästi Micheliä hänen periksiantamatonta työtään Montreal Canadiensissa hänen kahdeksan kauden aikanaan, joista viisi toimimme yhdessä. Päätöksemme poistaa Michel hänen valmentajan työstään oli yksi vaikeimpia, koska kunnioitamme häntä paljon, kertoo Bergevin Montrealin sivuilla.

– Tarvitsimme lisää energiaa joukkueeseen, uutta ääntä ja uutta suuntaa. Claude Julien on kokenut ja arvostettu valmentaja, joka tuntee Montrealin markkina-alueen. Claude on menestyvä päävalmentaja, joka on voittanut Stanley Cupin.

Bergevin uskoo, että Julien oli paras mahdollinen vaihtoehto Montrealin uudeksi päävalmentajaksi.

– Tänään palkkasimme parhaan mahdollisen valmentajan, joka on yksi sarjan parhaista. Olen varma, että hänellä on ominaisuuksia tuoda joukkueemme takaisin voittojen tielle, päättää Bergevin.