Viime päivinä Liigan ympärillä on pyörinyt iso kohu, kun ilmoille tuli tieto siitä, että Ilvekselle on määrätty 100 000 euron sakko Michael Keräsen palkkaamisesta sen jälkeen, kun Keränen oli edustanut alkukaudella Jokereita.

Liigajoukkueet ovat solmineet sopimuksen, joka kieltää Jokereiden pelaajien palkkaamista kesken kauden. Tällä Liiga on pyrkinyt estämään ilmiön, missä Jokerit pyrkisi luomaan jostain liigaseurasta itselleen omaa farmia.

Sakot ovat herättäneet kovaa keskustelua ja kyseenalaistusta Liigan osakkaiden välillä olevaa sopimusta kohtaan.

Nyt Jokereiden puheenjohtaja Harry ”Hjallis” Harkimo otti asiaan kantaa Iltalehden kolumnissa.

– En voi ymmärtää, että tämä vihanpito Jokereiden ja SM-liigan välillä ei lopu. Ei, vaikka on on kulunut kolme vuotta siitä, kun Jokerit lähti pelaamaan ulkomaista KHL-liigaa. Toivoisin, että voisimme sopia asioista ja jatkaa elämää. Itse asiassa luulin, että olimme jo sopineet asioista silloin, kun maksoimme SM-liigalle sievoisen summan lähtiessämme liigasta. Näin ei kuitenkaan näytä olevan.

Harkimon mukaan Liiga on kieltänyt uhkasakolla liigajoukkueita pelaamasta harjoituspelejä Jokereita vastaan. Tämä on siis olemassa jo ilmoilla olevan pelaajaliikennettä rajoittavan sakon lisäksi.

– Liiga on käytännössä tehnyt kartellin, joka sulkee Jokerit alan toiminnasta suurelta osin ulos.

Harkimo uskoo vahvasti, että mikäli Jokerit tekisi valituksen asiasta kilpailuviranomaisille, olisi päätös Jokereiden kannalta myönteinen. Harkimon mukaan Jokerit ei kuitenkaan halua lähteä toimimaan tätä kautta.

– Toivon, että voisimme istua alas ja neuvotella normaalit välit SM-liigan kanssa. Tämä tilanne taitaa olla ainutlaatuinen koko maailmassa. Toivon, että vihanpito meitä kohtaan loppuisi ja jääkiekko voittaisi. Sillä onhan sekin väärin, että nyt pelaajat ovat sijaiskärsijöitä.

Kolumni löytyy kokonaisuudessaan täältä.