Tällä hetkellä ilman Patrik Lainetta pelejään pelaava Winnipeg Jets on ollut viime aikoina vaikeuksissa.

Jets on hävinnyt neljä ottelua putkeen ja varsinkin omissa kiekkoja on lipunut tolppien väliin vaikka kuinka paljon.

Niin Connor Hellebuyck kuin Michael Hutchinson ovat ailahdelleet jatkuvalla syötöllä.

Kumpikaan heistä ei ole pystynyt kantamaan ykkösvahdin roolia viime aikoina. Hellebuyck ehti olla aloittavan maalivahdin roolissa pitkän tovin, mutta tappioputken aikana häntä on ehditty vaihtaa pois maalilta jo useamman kerran.

Tähän ongelmaan Jets hakee ratkaisua, kun se nosti kokeneen tshekkivahdin Ondrej Pavelecin farmista ylös.

Pavelec laitettiin hieman yllättäen AHL:ään kauden alkuhetkillä, kun Jets halusi antaa peliaikaa varsinkin Hellebuyckille.

– Jets halusi nähdä, että miten heidän nuoremmat maalivahdit pystyvät kantamaan vastuuta. Molemmat ovat olleet kuitenkin hirveän ailahtelevia, Winnipeg Sunin Ted Wyman kirjoittaa.

Wyman nostaa esille karuja faktoja Jetsin vaikeuksista.

– Heidän päästettyjen maalien keskiarvo on huonoin (3,06, sijalla 26. NHL:ssä) siltä ajalta, kun he ovat olleet Winnipegissä Atlantasta siirtymisen jälkeen, Wyman jakaa faktan.

Neljään viimeisimpään otteluun Jets on päästänyt peräti 19 maalia. Keskiarvo on ollutkin niin synkkä kuin 4,75 maalia per peli.

29-vuotias Pavelec on ehtinyt olla Jetsin ykkösmaalivahti vuosien ajan. Tänä syksynä pelit ovat taittuneet AHL:ssä Manitoba Moosen riveissä, missä 18 ottelussa Pavelec on pysäyttänyt kiekkoja 91,7 -torjuntaprosentilla.

– Hänen lähettämisensä alas oli selkeä viesti siitä, että organisaatio on valmis menemään eteenpäin maalivahtien kehityksessä nuoremmilla vaihtoehdoilla. Mutta vaikka he eivät sano sitä julkisesti, Jetsin pelaajat ja päävalmentaja Paul Maurice ovat näyttäneet olevan hyvin turhautuneita huonoon maalivahtipeliin. Tämä selittäisi sitä, miksi organisaatiossa mietittiin uudelleen maalivahtistrategiaa.

– Pavelecin kutsuminen ylös on selkeä liike siinä, että he haluavat lopettaa nykyisen pahan jatkumon, Wyman miettii.