Nämä olivat yllättävimpiä NHL-tähdistöottelusta ulosjääneitä pelaajia – venäläistähden kohtalo erikoinen

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

NHL:n tämän vuoden tähdistöottelun kokoonpanot julkistettiin tiistaina.

Mukaan mahtui kaksi suomalaisnimeä, kun sekä Patrik Laine että Tuukka Rask kutsuttiin mukaan.

Näistä Laineen osallistuminen on vielä avoinna, sillä hän toipuu tällä hetkellä aivotärähdyksestä.

Los Angelesissa tämän kuun 28. päivä pelattavaan otteluun nimettiin kaikista neljästä divisioonasta joukkueet.

Mukaan mahtui myös muutamia hieman yllättäviä poisjääntejä tai pidemminkin valitsematta jättämisiä.

Katsotaanpa näitä.

Atlantic-divisioona

[tweet]https://twitter.com/NHL/status/818869350258147328[/tweet]

Max Pacioretty, Montreal Canadiens
– Vahvaa kautta pelaava Pacioretty kärsi hieman siitä, että Canadiensista Carey Price valittiin kapteeniksi yleisöäänestyksellä ja puolustukseen mukaan otettiin Shea Weber. Enempää ei oikein enää mahtunut. Otteiden osalta Pacioretty olisi hyvinkin kuulunut mukaan karkeloihin.

James van Riemsdyk & Mitch Marner, Toronto Maple Leafs
– Maple Leafsista oli paha valita. Tarjolla oli useampi kova vaihtoehto, joista toki Auston Matthews nousi lopulta ylitse muiden. Tässä tapauksessa valinnan ymmärtää aivan täysin. Matthews on iso nimi NHL:ssä tällä hetkellä.

David Pastrnak, Boston Bruins
– Bruinsista oli vaikea ottaa kahta edustajaa mukaan, sillä sen kausi ei ole ollut mitenkään kovin kaksinen. Tuukka Rask oli selkeä valinta maalille, joten nyt varsin hyvää kautta pelaava nuori hyökkääjä David Pastrnak jäi rannalle. Mutta eiköhän Pastrnakin aika tule vielä, mikäli hän pystyy pysymään korkealla tasolla.

Aleksander Barkov, Florida Panthers
– Panthersin osalta Vincent Trocheckin valinta oli yllätys. Kyllä, Barkov on ollut loukkaantuneena, mutta ei kahta puhetta siitä, kumman heistä olisi pitänyt olla mukana. Barkovin. Myös Jaromir Jagria olisi voinut odottaa mukaan ennen Trocheckia. Ehkäpä nyt kävi niin, että kun Barkov on ollut rikki ja Jagr halunnee huilitauon, oli tyydyttävä Trocheckiin.

Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres
– Atlantic-divisioonan puolustuskolmikko on hurja. Weber, Erik Karlsson ja Victor Hedman. Ymmärretään. Sabresin kohdalla Ristolainen oli kuitenkin iso vaihtoehto. Mutta jos hänet olisi valittu, se olisi nopeasti tietänyt joko Weberin tai Hedmanin poisjääntiä. Noh, nyt he ovat mukana ja Ristolaisella uran ensimmäinen tähdistöottelukutsu odottaa vielä itseään.

Metropolitan-divisioona

[tweet]https://twitter.com/NHL/status/818869842937843712[/tweet]

Cam Atkinson, Columbus Blue Jackets
– Atkinson on ollut aivan varmasti pohdinnoissa mukana viimeisille metreille asti. NHL:n oli pakko ottaa vähintään pari pelaajaa mukaan Blue Jacketsista, joka ehti olla hurjassa voittoputkessa alkutalven aikana NHL:ssä. Atkinsonin kohdalla iso ongelma oli se, että Metropolitan-divisioonassa tähtihyökkääjiä on aivan poskettomasti. Heidän keskellä Atkinson jäi jalkoihin, vaikka hänen kautensa on ollut tähän mennessä todella upea.

Jakub Voracek & Claude Giroux, Philadelphia Flyers
– Flyersilla olisi ollut tarjolla jälleen monta kovaa vaihtoehtoa ja Wayne Simmondsin valinta oli varsin mielenkiintoinen. Mutta ei välttämättä kovin väärä. Giroux ei ole ollut aivan yhtä jäätävä, mitä hän normaalisti on ja Voracek pystyy parempaan. Hyvin pelannut Simmonds siis mukaan.

Nicklas Bäckström, Washington Capitals
– Bäckström on yksi osoitus Metropolitan-divisioonan kovasta tasosta. Vaikka hän pelaa varsin hyvää kautta, ei asiaa mukaan. Tylyä, mutta tuota se on Sidney Crosbyn, Jevgeni Malkinin ja Aleksandr Ovetshkinin kanssa samassa divisioonassa pelatessa.

Zach Werenski, Columbus Blue Jackets
– Puolustukseen päädyttiin valitsemaan Blue Jacketsista Seth Jones, mutta valinta olisi voinut olla aivan hyvin myös mainiota tulokaskautta pelaava Zach Werenski. Ja ehkä hänet olisi pitänyt valita. Werenskiä odoteltiin mukaan ja Jones oli lopulta hieman yllättävä veto.

Cam Ward, Carolina Hurricanes
– Maalivahdeiksi valikoituivat Sergei Bobrovski ja Brendan Holtby. Ei huonoja valintoja, ei ollenkaan. Heille kuitenkin hyvän vaihtoehdon loi Ward, joka on palannut omalla urallaan jälleen kovalle tasolle. Ward ehti olla hieman notkahduksen keskellä, mutta tällä kaudella hän on ottanut jälleen Hurricanesissa selkeän ykköstorjujan aseman haltuunsa. Wardin otteet ovat olleet hyvinkin positiivisia.

Central-divisioona

[tweet]https://twitter.com/NHL/status/818870797309775873[/tweet]

Artemi Panarin, Chicago Blackhawks
– Selkeästi suurin yllätys oli Panarinin poisjäänti. Todella iso yllätys. Hän on ollut syksyn aikana tärkeämpi pelaaja Blackhawksille kuin Patrick Kane. Mutta tähtistatus puhuu. Kane on NHL:lle isompi markkinointinimi kuin Panarin. Toisaalta ehkäpä molemmat olisi nähnyt mukana, mutta hyökkääjien osalta tilanne oli kimurantti Central-divisioonassa.

Mark Scheifele & Nikolaj Ehlers, Winnipeg Jets
– Jets tarjosi valitsijoille kolme kovaa vaihtoehtoa, eikä kenenkään heistä, Laineen, Scheifelen tai Ehlersin valinta olisi ollut vääryys. Todennäköisesti Lainetta saapuu paikkaamaan toinen heistä, mikäli suomalaishyökkääjä ei pysty osallistumaan tähdistötapahtumaan.

Jamie Benn, Dallas Stars
– Stars ei tarjonnut mitenkään hirveän kaksisia vaihtoehtoja, sillä sen alkukausi on ollut ailahteleva. Nyt Tyler Seguin meni Bennin edelle ja siinä se. Toinen heistä olisi joka tapauksessa päätynyt mukaan.

Pacific-divisioona

[tweet]https://twitter.com/NHL/status/818871031179919360[/tweet]

Leon Draisaitl, Edmonton Oilers
– Oilersista Connor McDavid valittiin mukaan yleisöäänestyksen kautta, joten ei siinä mitään. McDavid kuuluu tähdistötapahtumaan, eikä hänen valintaansa kyseenalaisteta. Oilersista mukaan olisi mahtunut myös Draisaitl, joka on selättänyt aiemmat vaikeudet. Hänestä on tullut iso luottolenkki öljymiehille. Draisaitl on alkanut lunastaa potentiaaliansa ja hänen otteitaan on kehuttu runsaasti syksyn aikana.

Ryan Getzlaf, Anaheim Ducks
– Se, että Ryan Kesler valittiin mukaan ennen Getzlafia, ei ole missään nimessä väärin. Ei suinkaan. Tämä on vain osoitus siitä, että eipä Getzlafillakaan ole automaattista paikkaa karkeloissa. Ohi tullaan niin että tukka heiluu, vaikka tässä tapauksessa kaljupää-Getzlafilla se ei heilukaan.

Peter Budaj, Los Angeles Kings
– Budaj on ollut spekulaatioissa mukana, sillä hän on pystynyt kantamaan yllättävän hyvin Kingsin ykkösvahdin roolia Jonathan Quickin poissaolon aikana. Budaj on tehnyt räväkän paluun NHL:ään tänä syksynä, mutta aivan tähdistöotteluun häntä ei kuitenkaan lopulta valittu. Olisi voitu, sillä nyt Mike Smith oli yllättävä valinta. Toki kun surkeasta Coyotesista piti joku raahata mukaan, niin nyt se oli Smith.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS